Waarom ik van bank ben overgestapt

Heel mijn leven heb ik bij de ING mijn geld ondergebracht. Geen gedoe met random readers of andere ingewikkelde apparaten. Ik kon zelfs het uiterlijk van mijn pinpas bepalen, dus had ik een pinpas met daarop een afbeelding van allemaal snoepjes. Super leuk! Geen reden om over te stappen, toch?

Eerlijke bankwijzer

De eerlijke bankwijzer is een website die alle banken in Nederland met elkaar vergelijkt op allerlei verschillende thema’s. Dus: hoe gaan de banken om met mensenrechten, belastingen, klimaatverandering, enzovoort? Een interessante lijst met nog interessantere uitkomsten. Veel banken doen het namelijk helemaal niet zo goed. Zij investeren in wapens (met het geld dat jij op de spaarrekening hebt staan!), doen er weinig aan om klimaatopwarming tegen te gaan, vinden het niet erg dat te pas en te onpas van alles op dieren wordt getest en geven weinig om mensenrechten. Niet. Oké!

De uitkomsten van de test was voor mij een eye-opener dat ik mijn geld niet meer wilde onderbrengen bij de ING Bank.

Heb je het met je ouders wel eens over geldzaken?

Grote kans dat jij nog helemaal niet zo met banken en geld bezig bent. Misschien heb je net zelf je eerste bijbaantje. Heb je het met je ouders wel eens over geldzaken?  Zo’n gesprek kan best de moeite waard zijn. Laat de bankenwijzer eens aan hen zien, dat levert vást een leuk gesprek op.

Vind jij het belangrijk om bij een ‘eerlijke’ bank te zitten?

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)