Waarom deze apps je wel laten sporten (en nog helemaal gratis ook)

Dit jaar gaan we het echt anders doen. Mijn tips van januari 2016 over je goede sport voornemens hebben je niet geholpen. Weet je ze nog? Even een kleine herhaling: Maak plezier, ga niet te snel en sport op een bepaalde tijd met bepaalde regelmaat. Oké, misschien was dat erg moeilijk voor je afgelopen jaar. Misschien heb je gewoon even een steuntje nodig, naast je sportmaatje. Deze gratis apps kunnen je helpen om het dit jaar echt vol te houden. En nu echt!

App 1: Hardlopen met Evy

Begin je met hardlopen? Dan mag deze app niet op je telefoon ontbreken! De Vlaamse Evy coacht je tijdens het hardlopen. Jij hoeft dus alleen maar je best te doen! Je begint heel rustig aan met een minuut rennen, afgewisseld met een minuut lopen. Dat moet lukken toch? Als je aan het einde van je training Evy de legendarische woorden: ‘Ik ben fier op u’ hoort zeggen, heb je het echt goed gedaan.

App 2: 7 minutes

Zeven minuten lang alles geven en daarna met een onwijs tevreden gevoel onder de douche stappen? Deze app helpt je thuis je oefeningen te doen, waarbij je kracht en conditie opbouwt. Mijn persoonlijke favoriet!

App 3: Strava


Ben je een beetje competitief ingesteld? Dan is deze app een leuke uitdaging voor je! Mij geeft een competitie altijd extra motivatie om eventjes net iets meer mijn best te doen. Hoe werkt het? Simpel, tijdens het hardlopen of fietsen kan je de routes van anderen bekijken. Van vrienden tot vreemden. Je kan anderen motiveren door te reageren op hun route of zelf online een groep joinen en met hen strijden om de snelste tijd. Kom ik jou tegen?

App 4: Sworkit

Sworkit lijkt de grote broer van 7Minutes te zijn, maar dan veel en veel uitgebreider. Wil je afvallen? Wil je spiermassa opbouwen? Of wil je leren om je benen in je nek te leggen? Je kan zelf kiezen hoe lang je training duurt, van 5 minuten tot 1 uur! Elke oefening wordt voorgedaan in een video en de klok geeft aan hoeveel tijd je nog te gaan hebt. Let’s go!

 

Heb jij je alweer ingeschreven bij de plaatselijke sportschool? Schrijf je maar weer uit! Want deze apps zijn helemaal gratissss. Heb je geld opzij gezet voor de sportschool? Girl, ga van dat geld lekker shoppen! Want aan die sport zijn we allemaal een beetje verslaafd!