Waarom ik girlpower belangrijk vind

Wat is girlpower eigenlijk? Het eerste waar we aan denken is lichamelijke sterkte. Maar daar stopt het niet bij, het loopt door tot heel ver. Girlpower is hardop durven te schreeuwen waar je recht op hebt, je mening vertellen omdat je een vrouw bent en gehoord wilt worden in een wereld waar mannen snel commentaar op ons kunnen hebben als je lef hebt.

Girlpower is voor jezelf op kunnen komen en roepen dat je niet alleen maar een meisje bent met een mooie lichaam maar ook een mooi brein. Girlpower is laten zien dat je niet alleen maar perfect bent als je de lichaam van een model hebt, maar dat je prachtig bent in al je maten en kleuren.

De wereld ligt aan JOU voeten, geef die mensen geen kans

Seksueel misbruik, discriminatie, stalking, respectloos behandeld worden en zo ga je maar door… Het gebeurd dagelijks, ja ook in ons klein landje. Iets wat mij zorgen baart. De wereld ligt aan JOU voeten, geef die mensen geen kans. Durf te schreeuwen en hardop te zeggen hoe je in het leven staat.

9 jaar geleden had ik geen enige energie in het leven. Ik was het bekende onzekere meisje die nooit wat durfde te zeggen als iemand haar uitscheld. Maar juist dat heeft mij veranderd, en ben ik daardoor de persoon geworden wie ik nu ben.

Hoe negatief mijn situatie ook was, ik heb het beste er uitgehaald

In 2008 kwam ik in het AZC (asielzoekerscentrum) terecht, vaak verhuisd en nog steeds woon ik in het AZC. 9 jaar lang en ik maak van alles mee en ik zie ook van alles. Ik heb zo ontzettend veel geleerd door wat ik mee maak. Hoe negatief mijn situatie ook was heb ik het beste ervan uitgehaald, en het is dat ik zoveel heb geleerd van mijn ervaringen. In het AZC zie je van alles, mensen die blij zijn met hun verblijfsvergunning, mensen die vroeg in de ochtend opgehaald worden door de politie, mensen die vechten en andere die samen voetballen, of iemand anders die je uitscheld vanwege je uiterlijk of je geloof, je ziet groepsvorming en je ziet liefde voor elkaar. Het gebeurd gewoon allemaal en ook ik heb veel gemaakt in de afgelopen jaren. Daarom ben ik sterk geworden, ik durf te zeggen wat ik van iemand vind, wat mijn mening is, en praat heel makkelijk mee over vrouwen en kinderrechten in Nederland en hoe ermee wordt omgegaan.

Het baart me zo ontzettend veel zorgen als ik zie hoeveel meiden er wel stil zijn omdat ze bang zijn van iemands anders reactie

Ik schrijf deze blog niet omdat ik aan jullie wil laten zien dat je sterk wordt als je iets meemaakt, nee je kan ook sterk worden van wat je leest of ziet bij iemand die je kent. Het baart me zo ontzettend veel zorgen als ik zie hoeveel meiden er wel stil zijn omdat ze bang zijn van iemands anders reactie. NIET DOEN! Wij zijn de generatie die later de wereld beter moet maken, jullie worden de vrouwelijke wereldleiders, jullie zullen mensen zoals Donald Trump laten zien dat vrouwen niet alleen maar een seksuele voorwerp is, jullie zullen de wereld laten zien dat meiden meer zijn dan wisselgeld voor de familie in landen zoals Afghanistan, Somalie en Saudie Arabie, jullie zullen de wereld laten zien dat vrouwen niet alleen maar binnen moeten zitten en recht hebben tot onderwijs en toekomst.

Ik hoop dat mijn verhaal en boodschap duidelijk is, jullie power heeft de wereld nodig omdat jullie de toekomst zijn. Laat in een comment achter wat je van deze blog vindt.

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)