Waarom ik girlpower belangrijk vind

Wat is girlpower eigenlijk? Het eerste waar we aan denken is lichamelijke sterkte. Maar daar stopt het niet bij, het loopt heel ver door. Girlpower is hardop durven te zeggen waar je recht op hebt, je mening vertellen omdat je een vrouw bent en gehoord wilt worden in een wereld waar mannen snel commentaar op vrouwen met lef kunnen hebben.

Girlpower is voor jezelf op kunnen komen en roepen dat je niet alleen maar een meisje bent met een mooi lichaam, maar ook een mooi brein. Girlpower is laten zien dat je niet alleen maar perfect bent als je het lichaam van een model hebt, maar dat je prachtig bent in al je maten en kleuren.

De wereld ligt aan JOU voeten, geef die mensen geen kans

Seksueel misbruik, discriminatie, stalking, respectloos behandeld worden en ga zo maar door… Het gebeurt dagelijks, ja, ook in ons kleine landje. Het is iets dat mij zorgen baart. De wereld ligt aan JOUW voeten, geef die mensen geen kans. Durf te schreeuwen en hardop te zeggen hoe je in het leven staat.

Negen jaar geleden had ik geen enige energie in het leven. Ik was het bekende onzekere meisje dat nooit wat durfde te zeggen als iemand haar uitschold. Maar juist dát heeft mij veranderd, en daardoor ben ik de persoon geworden die ik nu ben.

Hoe negatief mijn situatie ook was, ik heb het beste eruit gehaald

In 2008 kwam ik in het AZC (asielzoekerscentrum) terecht, ik ben vaak verhuisd maar nog steeds woon ik in het AZC. Negen lange jaren maak ik vanalles mee en ik zie ook vanalles. Hoe negatief mijn situatie ook was, ik heb het beste eruit gehaald. In het AZC zie je mensen die blij zijn met hun verblijfsvergunning, mensen die vroeg in de ochtend opgehaald worden door de politie, mensen die vechten, anderen die samen voetballen, iemand die je uitscheldt vanwege je uiterlijk of je geloof, je ziet groepsvorming en je ziet liefde voor elkaar. Het gebeurt er allemaal en je zit er middenin. Door mijn ervaringen durf ik te zeggen wat ik van iemands gedrag vind, wat mijn mening is en over de rechten die ieder mens heeft en zou moeten krijgen. Juist vrouwen en meisjes.

Het baart me zo ontzettend veel zorgen als ik zie hoeveel meiden er wel stil blijven, omdat ze bang zijn van iemands anders reactie

Ik schrijf deze blog niet omdat ik aan jullie wil laten zien dat je sterk wordt als je iets meemaakt. Je kan ook sterk worden van wat je leest of ziet bij iemand die je kent. Het baart me zo ontzettend veel zorgen als ik zie hoeveel meiden er wel stil blijven, omdat ze bang zijn van iemands anders reactie. NIET DOEN! Wij zijn de generatie die de wereld beter gaat maken. Wij kunnen de vrouwelijke wereldleiders worden, die mensen zullen laten zien dat wij niet alleen maar lustobjecten zijn. Wij kunnen de wereld laten zien dat meisjes in landen als Afghanistan, Somalië, Saoedi-Arabië of waar dan ook, geen wisselgeld zijn voor hun families. Zij horen niet binnen te zitten maar hun talenten in te zetten voor hun toekomst.

Ik hoop dat mijn verhaal en boodschap duidelijk is: de wereld heeft jullie girlpower nodig, jullie zijn de toekomst! Laat in een comment achter wat je van deze blog vindt.

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)