Waarom rokjesdag ruk is – en géén officiële dag

De wekker gaat. Je springt superblij uit bed en rent regelrecht naar je gi-gan-tische kledingkast. Die uitpuilt van de rokjes. Speciaal voor rokjesdag, natuurlijk. Say what? Nee. Natuurlijk niet. Oké jongens, ik val maar gelijk met de broek dragende deur in huis: rokjesdag is geen ding en dat gaat het ook nooit worden. Net zoals ‘fetch’ nooit een ding gaat worden – ja Gretchen Wieners, ik heb het tegen jou. Rokjesdag is ruk. Klinkklare onzin. Voor de gelukkige zielen onder ons die niet bekend zijn met de belachelijke term rokjesdag, volgens Wikipedia is dit rokjesdag in een notendop. Spoiler alert: een panty telt niet.

5x géén rokjesdag

Welke malloot op een dag opeens over rokjesdag begon, is nog steeds een mysterie. Waarschijnlijk is het verzonnen door een of andere oppervlakkige vent die vurig hoopte dat het een ding zou worden. Waarom ik dat denk? Simpel: een vrouw zou never nooit een rokjesdag verzinnen.

  • Gedoe ‘s morgens. Je moet je benen scheren en nog snel ook, want je moet vroeg weg.
  • Je benen zijn twee melkflessen vol blauwe plekken (of pleisters en schrammen omdat je zo bizar snel je benen moest scheren die ochtend).
  • Je bent een broekenmeisje. Je hebt niets eens een rokje in je kast liggen. Dus.
  • Je vindt rokjes leuk en aardig maar alleen met een panty aan. Een hele dikke panty. Oké? Oké.
  • Waarom al die moeite als iedereen die dag toch hetzelfde aan gaat trekken? WHY?

Rokjesdag? Hoe dan?

En dan nog iets: ook al zou er zogenaamd zoiets als rokjesdag bestaan, HOE weet je dan wanneer het rokjesdag is? Bestaat er een rokjesdag app? Komt het in het ochtendjournaal? Zegt Jan de Hoop ineens: ‘Meiden, opgelet, het is rokjesdag!’ Of hebben vrouwen een soort bovennatuurlijke intuïtie? Worden we op een dag wakker en lopen we naar de kast en fluisteren we ineens dramatisch ‘rokjesdag…’ waarna we evil beginnen te lachen? (En dan ons rokje knuffelen terwijl de camera op ons uitzoomt en onze lach verandert in een overdreven echo waar zelfs de vogeltjes op straat voor wegvliegen.) ANYWAY, compleet onmogelijk dus.

She wears short skirts. I wear T-shirts

Begrijp me niet verkeerd: ik draag graag rokjes. Maar ik draag er eentje met een zwarte panty en ik draag er eentje omdat IK het wil. Zodra het zogenaamd een officiële rokjesdag is, heb ik er officieel lak aan. Want ook al zegt Wikipedia dat rokjesdag niet sexy is bedoeld, ik zie er alleen maar smerige mannen enthousiast over schrijven. En dan bestaat er dus ook nog zoiets als bloesjesdag, hè. Serieus. Zucht. Als er dan toch een kledingdag moet bestaan, doe mij dan maar coltruiendag. Of tuinbroeken-met-coltruiendag. Verder is het wat mij betreft elke dag doe -normaal-ik-trek-aan-wat-ik-wildag.

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Als je nu clublid wordt, dan krijg je de agenda bij een abo!