Waarom single zijn hartstikke goed en fijn kan zijn

Voelt het alsof iedereen een relatie heeft, behalve jij? En kan je niet wachten tot je die ene leuke jongen of dat meisje vindt? Dan wil ik je uitnodigen om met mij te ontdekken waarom single zijn heel goed en fijn kan zijn!

Mijn ervaring

 Zal ik eerst maar even kort beginnen met mijn eigen verhaal? Ja? Oké, let’s go :)

Ik ben Anniek, ik ben 20 jaar oud en ik heb op dit moment geen relatie. Ook nog nooit gehad.

Er zijn best weleens momenten geweest waarop het me fijn leek om een relatie te hebben. Zeker! Om een maatje te hebben, waarmee je én keihard kan lachen, maar waar je ook zeker goede, diepe gesprekken mee kan hebben. Iemand waar je op kan bouwen. Maar, ik ben op dit moment eigenlijk heel dankbaar dat ik in de afgelopen jaren geen relatie heb gehad. Waarom? Lees maar mee!

Je hebt alle tijd en aandacht om jezelf te ontwikkelen

De leeftijd waarin jij nu zit, is een tijd van het ontdekken van jezelf. Wie ben je? Wat wil je? Hoe gaat jouw toekomst eruit zien? Dit ontdekken van jezelf is hartstikke belangrijk, en: het kost tijd.

Een relatie vraagt van je dat je veel tijd en aandacht in een ander stopt. Dat is hartstikke mooi. Op deze manier kan je samen een stevige basis voor je relatie opbouwen! Maar, soms kan het zijn dat je heel veel energie stopt in een ander, terwijl je eigenlijk jezelf nog helemaal niet zo goed kent.

Het mooie van het vrijgezel zijn, is dat je álle tijd hebt om jezelf te leren kennen en te ontwikkelen. Je leert wat jouw karakter is, wat je sterke punten zijn en waar je je nog in kan ontwikkelen. Dit is nodig om een goede en gezonde relatie te hebben. Als jij jezelf goed kent, weet je ook beter wat voor soort persoon er bij jou zou passen! Gebruik je tijd als single om jezelf goed te leren kennen!

Tijd om te investeren in vrienden

We kennen vast allemaal wel iemand die zó opgaat in zijn of haar relatie, dat het lijkt alsof hij of zij de rest van haar omgeving helemaal vergeet. Inclusief zijn of haar vriendenkring.

Een relatie – en zeker de eerste periode daarvan – kan veel van je aandacht in beslag nemen. Je kan zelfs zo verliefd zijn, dat je je vrienden een beetje vergeet!

Maar hé, lucky you! Er is een grote kans dat jij die dit artikel leest, single bent en alle tijd hebt om volop te investeren in je vrienden. Vriendschappen zijn relaties die levenslang kunnen duren, en die – in tegenstelling tot liefdesrelaties – meestal niet snel verbroken kunnen worden. Nu je nog geen relatie hebt, heb je meer tijd om met je vrienden door te brengen, wat ontzettend waardevol is.

Single zijn is niet gek!

Soms voelt het misschien alsof íedereen om je heen een relatie heeft, maar geloof me: er zijn ook zat mensen die ‘pas’ na hun 20e hun eerste langdurige relatie krijgen. Het is dus helemaal niet gek om single te zijn.

Is het verkeerd om te verlangen naar een relatie? Nee, zeker niet. Maar ik wil je wel aanmoedigen om de tijd dat je single bent, niet te zien als de ‘wachttijd’ voordat je een relatie krijgt, maar juist als een enorme bron van tijd en ruimte voor zelfontwikkeling! Ontdek wie je bent, wat je leuk vindt en hoe jouw relatie met God is! Investeer in jezelf en in je vrienden! Die jongen of dat meisje waar jij bij past, die komt heus op je pad. Vroeg of laat.

Enne, laat je vooral niet opjagen door die ene tante die je elke verjaardag vraagt of je nu al een relatie hebt 😉

Veel liefs,

Anniek

P.S. Heb jij wel een relatie? Gefeliciteerd, wat mooi! Natuurlijk zitten er ook onwijs veel goede kanten aan het wél hebben van een relatie ;)

Hoe vind jij het om single te zijn? Laat het hieronder weten!