Waarom zwarte modellen op de covers zo belangrijk zijn

Steeds vaker valt het me op dat er meer zwarte modellen te zien zijn in de reclames die langs de weg hangen. Ik neem dan altijd een momentje van stilstaan en gewoon dankbaar zijn dat er eindelijk wat diversiteit in de modellenwereld komt wat huidskleur betreft. Zulke momentjes kunnen echt mijn dag maken!

Neem nou deze foto:

Deze foto laat de september covers zien van de meest belangrijke modetijdschriften ter wereld. Als ik deze foto goed op me laat inwerken krijg ik hier kippenvel van en dan op de goede manier, haha. Deze foto is zoveel meer dan een verzameling van tijdschriften. Deze verzameling is historisch! Al deze zwarte vrouwen hebben de top bereikt door te doen waar ze in uitblinken en dat is gewoon zichzelf blijven!

Ik denk dan bij mezelf: waarom kon dit geen zwart meisje zijn?

De modewereld bestaat op dit moment nog voor het grootste gedeelte uit witte, blonde vrouwen. Natuurlijk kan ik niet ontkennen dat onze Doutzen Kroes beeldschoon is, maar als ik de zoveelste blonde meid met blauwe ogen voorbij zie komen in een tijdschrift begint het vaak bij mij te kriebelen. Ik denk dan bij mezelf: waarom kon dit geen zwart meisje zijn? Wat maakt het verschil? Iedereen is mooi zoals hij/zij is! God heeft jou dat ene kenmerk gegeven wat jou anders maakt van al die andere mensen op deze wereld. Waarom heeft Hij dat gedaan? Omdat het voor God geen verschil uitmaakt of je nou wit, zwart, bruin of een halfbloed bent!

#blackgirlmagic

Daarom vind ik het zo mooi dat deze prachtige, gekleurde mensen op de covers het hun side-job hebben gemaakt om #Blackgirlmagic voor altijd in leven te houden! Zij kunnen én maken het verschil door het grote bereik dat zij hebben, door al die miljoenen mensen die hen volgen keer op keer duidelijk te maken dat je mag komen zoals je bent en dat je geliefd bent!

Persoonlijk ben ik heel erg blij met de opkomst van meer en meer zwarte (rol)modellen, omdat zij laten zien dat het ook anders kan en dat ‘doorsnee’ niet altijd nodig hoeft te zijn!

Als je nog meer wilt weten van andere #Blackbeauties… Stay tuned, want ik heb nog meer voor jullie klaarliggen! 😊