How to: washi tape 5

Ik kon het niet laten weer een nieuwe washi tape blog te maken. Vorige keer, nummer vier, liet ik jullie zien waar ik mijn tapejes vandaan haal en wat ik denk over de prijs en kwaliteit. Vandaag gaan we gewoon weer lekker aan de slag met plakken!

Stickers maken
De tapejes zijn natuurlijk vaak al leuk op zich. Wanneer ik bijvoorbeeld een moodboard maak, vind ik het leuk om gewoon langs een zijkant een stukje tape te plakken. En zo kun je het kleurige tape eigenlijk overal wel gewoon simpel weg op plakken om het net even wat meer fleur te geven. Maar wist je dat je ook stickers kan maken met washi tape? Het is ontzettend simpel en er zijn meerdere manieren voor. Ik laat je er twee zien.

Manier één
Voor beide manieren heb je bakpapier nodig en natuurlijk verschillende soorten washi tape. Het begint met het knippen van een vierkant stuk bakpapier. Vervolgens plak je daar dakpansgewijs (dat wil zeggen dat de tapejes elkaar een beetje overlappen) tape op. Je kunt kiezen voor een vast patroon, maar je kunt het ook lekker bont maken en al je tapejes op een rij plakken. Voor manier een heb je nu een pons nodig. Met de pons kun je namelijk figuurtjes drukken uit papier. Maar dat kan ook prima uit bakpapier met tape erop. Je kunt op deze manier heel veel stickers tegelijk maken. Hoe leuk zou dat staan op je kaftpapier komend schooljaar!?

washitape5.1

Manier twee

Heb je geen ponsen thuis? Niet getreurd, je kunt nog steeds hippe stickers maken. Je hebt in dit geval een laptop of computer nodig of veel eigen tekenkunsten. Ik zocht een plaatje op via google en trok dit vervolgens over op een stukje bakpapier. Vervolgens plak je op de andere kant dan waar je net de omtrek getekend hebt weer stroken tape. Klaar? Draai je bakpapier om en knip je sticker. Het voordeel van deze manier is dat je wat grotere stickers kan maken. Ook leuk voor op je kaftpapier of maak er een mooie kaarten van voor je vriendinnen.

washitape5.2

Waar zouden jullie je stickers op plakken?

Een fijne week weer meiden! Liefs