Wat is jouw woord van het jaar?

Als er een wedstrijd zou zijn voor het woord van het jaar, zou dit jaar zeker ‘corona’ of ‘anderhalve meter’ winnen. Toch vraag ik me af of dit is wat we willen. Waarom zou het voor ons niet ‘geloof’, ‘vertrouwen’ of ‘God’ kunnen zijn. Waarom zijn we zo geobsedeerd door dit virus, terwijl er zoveel meer is. Juist nu biedt ons geloof toch houvast en kunnen we op Hem vertrouwen?

God als prioriteit

Sowieso moet ik erbij zeggen dat ik het helemaal snap, dat als we terugkijken op 2020 en aan deze crisis terugdenken. Dit vind ik ook helemaal begrijpelijk! Alleen vraag ik me weleens af of we onszelf niet verliezen in al die nieuwsberichten, ziekenaantallen en persconferenties. Vaak betrap ik mezelf erop dat tijd met God weleens er bij in schiet. Deze blog heb ik dan ook geschreven om mezelf en jullie uit te dagen om aan de slag te gaan met echte prioriteit: God. Maar hoe dan?

Jouw woord van het jaar

Eerst kan het heel belangrijk zijn om voor jezelf te bedenken, wat jouw ‘woord van het jaar’ is. Draait jouw leven om feestjes, familie of wordt het geleid door angst? Ben je de hele dag druk met school, series kijken of sporten? Waar zou je meer tijd aan willen besteden? Ben je vaak alleen en besteed je wel de tijd aan stille tijd die jij wilt, maar kom je bijna nooit bij nieuwe mensen over de vloer? Dan is dat misschien wel jouw challenge! Ben jij het tegenovergestelde en ben je altijd een bezig bijtje, misschien is het dan jouw challenge om een echte rust te pakken. Probeer het gewoon!

Wat is je doel?

Dan is de grote vraag, hoe besteed je hier meer tijd aan? Je kan het zó graag willen, maar het echt doen is een ander verhaal. Het kan enorm helpen om tijd die je normaal  ‘te veel’ gebruikt, nu op te vullen met jouw doel. Zo kan je ervoor proberen te zorgen, dat jouw ‘woord van het jaar’ draait om wat je echt belangrijk vindt. Voor mijzelf is mijn doel om mijn leven echt nog meer in het teken te laten staan van God en nog meer tijd voor Hem te nemen. Ik wil later kunnen terug kijken en dit jaar met het woord ‘vertrouwen’ of ‘geloof’ kunnen symboliseren.

Hopelijk heb je hier iets aan gehad en heeft jou dit getriggerd om ook te kijken naar jouw ‘woord van het jaar’. Ik hoop dat je hierdoor jezelf kunt aansporen om meer tijd te besteden, in het volgens jou meest belangrijke. Bedenk wel dat je niet alleen bent, God staat altijd naast je. Hij is er altijd voor jou, ook als je de uitdaging aan wilt gaan en in dit proces wilt stappen. Hij laat je nooit alleen.

Liefs, Loïs

PS: Laat graag nog even in de reacties weten wat jouw ‘woord van het jaar’ is of welk woord je wilt dat het wordt!

Photo by Kholodnitskiy Maksim on Unsplash