Wat kan ik doen met mijn lege notitieboekjes?

Ik weet niet precies hoe ik eraan kom, maar op de een of andere manier heb ik de afgelopen jaren een hele hoop schriften en boekjes weten te verzamelen die tot op de dag van vandaag nog allemaal leeg zijn. Dus heb ik even wat onderzoek gedaan en ik heb een hoop ideeën gevonden wat ik ermee kan gaan doen en dingen om op te schrijven. Die wil ik natuurlijk delen met jullie! Dus bij dezen:

 1. Een Bullet Journal gaan bijhouden. Kost wat tijd elke dag, maar het geeft veel orde en structuur! En het is superleuk om te doen.
 2. Een quote voor iedere dag. Zo kun je na een jaar terugkijken op 365 quotes!
 3. Een muziekjournal: Houd bij welke liedjes je luistert en ontdekt.
 4. Sketchbook/tekenen: je hoeft helemaal geen groot tekentalent te zijn, want als je van tekenen houdt dan zit je bent een sketchbook helemaal goed!
 5. Dagboek: misschien heel erg voor de hand liggend, maar je kunt je notitieboekje goed gebruiken als dagboek. Leuk om te schrijven, maar vooral om later terug te lezen.
 6. Ideeënboekje: Houd dit boekje altijd bij je, zodat je op elk moment je random en creatieve ideeën ergens kunt opschrijven.
 7. Om al je doelen bij te houden: Bedenk elke maand eens een of meer doelen waar je aan wilt werken, en schrijf ze op. Daardoor weet je beter waar je naartoe wilt!
 8. Reisdagboek: Nu kan het helaas niet, maar als de coronatijd voorbij is, kan je weer reizen en op vakantie gaan. Superleuk om dat allemaal bij te houden met verslagjes, foto’s en kaarten.
 9. Dingen waar je dankbaar voor bent: Het is wetenschappelijk bewezen dat het goed helpt om elke dag een paar dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Het geeft je een blijer en meer tevreden gevoel!
 10. Dingen waar je voor wilt bidden: Soms komen er zoveel gebedspunten voorbij, dat je het overzicht ook niet meer hebt. In je gebedsboekje kan je ze allemaal opschrijven, en er later weer voor bidden.
 11. Sport tracker: Ben je in deze coronatijd op de gezonde toer gegaan? Dan kun je al je sportactiviteiten bijhouden met een sport tracker! Geef per dag aan wat je hebt gedaan, hoe lang, en hoe vaak.
 12. Recepten: Ideaal om bij te houden wat je allemaal hebt gemaakt, nog wilt maken en wat je er allemaal van vond. En als je iets lekkers hebt gekookt, kun je het later makkelijk opnieuw maken.
 13. TO DO: misschien gebruik je nu post-it’s om je to do’s op te schrijven, maar hoe handig is het als je al je lijstjes in één boek schrijft? Dan kun je makkelijk terugvinden wat je al eerder hebt gedaan.
 14. Bucket-list: Cliché, maar daarmee niet minder leuk. Maak een lijstje van alle dingen die je graag wilt doen, en streep ze dan één voor één af.
 15. Om een andere taal te leren: Ideaal in deze coronacrisis, leer een nieuwe taal! Je hebt nu meer tijd over en hoe tof is het als je straks ineens Spaans kunt spreken? Gebruik je notitieboekje om je aantekeningen op te schrijven.
 16. Oefenen met handletteren: Handlettering is iets wat iedereen lijkt te doen en te kunnen. Wil jij het ook leren? In zo’n boekje kun je makkelijk beginnen met oefenen. Pak er een paar YouTube-video’s bij voor een uitleg.
 17. Mind maps: Weet je niet wat je moet kiezen? Mind-maps zijn een goede oplossing. Ze maken het overzichtelijk in je hoofd welke keuzes er allemaal zijn, en zo zie je makkelijker wat voor- en nadelen zijn. Dan is je dilemma een stuk minder lastig!
 18. Begin met je eigen boek schrijven. Je hebt misschien altijd al wel een boek willen schrijven, maar het begin kwam er nooit van. Nu is je kans! Een notitieboekje is ideaal om te brainstormen over een verhaal en het daarna uit te werken.
 19. Film- of serielijst: superhandig, houd bij welke films en series je allemaal hebt gezien! Extra leuk is het als je erbij schrijft wat je ervan vond en hoeveel sterren je geeft.
 20. Dromenboek: Leg dit boekje naast je bed en schrijf elke ochtend op wat je hebt gedroomd. Zo train je jezelf om je dromen beter te onthouden en kun je later teruglezen wat voor rare dingen je allemaal hebt gedroomd.
 21. Scrapbook: Hierin kun je echt al je creativiteit uiten, want een scrapbook is een soort van plakboek. Waar je alles in kan plakken wat je maar wilt: foto’s, plaatjes, gedroogde bloemen, leef je uit!
 22. Een boekje voor al je lijstjes: Het laatste idee van dit lijstje, en dat is om je boekje te gebruiken voor al je lijstjes.

Heb jij veel notitieboekjes? Waar gebruik je ze voor?

Ps. Als je geen notitieboekjes hebt, klik hier voor een DIY om ze te maken!

Photo by Gabrielle Henderson on Unsplash