Wat kun je doen met Pasen – 4 tips

Pasen. Van vrijdag tot en met maandag heb je vrij en dat is heerlijk natuurlijk, maar veel winkels zijn dicht en misschien weet jij ook helemaal niet zo goed hoe jij je Paasweekend moet vullen. Dan helpt Huis van Belle je heel graag! Check deze tips om jouw Pasen op te fleuren!

Tip #1: kijk de Passion 29 maart

Misschien heb je hem al wel eens gezien en vond je het toen ook al tof. Op 29 maart wordt de Passion uitgezonden met weer een gloednieuwe cast en een gloednieuwe stad. Dit jaar is het in Amsterdam en de discipelen worden gespeeld door allemaal bekende gezichten van tv. Tommie Christiaan speelt dit jaar bijvoorbeeld Jezus. Altijd weer tof om naar te kijken en even een luchtige en andere manier om naar Pasen te kijken!

Tip #2: maak een paasslinger

Oké, eieren horen niet bij het klassieke, christelijke paasfeest. Maar ze zijn wel heel tof om te maken en om op te hangen. Deze is echt supertof namelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete kleur sampels bij de GAMMA, Praxis of ander bouwmarkt te halen en een rol touw te fixen. Alle bouwmarkten hebben wel zo’n muur bij de verf staan met de namen van elk kleurtje wat je maar kunt bedenken. Die kun je dan in een leuk vormpje uitknippen en een prachtige slinger van maken. Je hoeft natuurlijk niet, zoals op de foto, ei-vormen te knippen. Je kan ook hartjes, bloemetjes, vierkanten, rondjes of nog iets anders knippen. Laat je creativiteit de vrije loop!

 Tip #3: een bloemstukje maken

Lente en Pasen horen onlosmakelijk bij elkaar en bij de lente horen dan weer een hele hoop bloemen. Je kunt natuurlijk een pot narcissen of hyacinten in huis zetten en wachten tot die wat gaan doen, maar het is natuurlijk nog veel toffer als je naast de bloembollen wat mooie dingetjes legt. Dan kun je denken aan stenen, mos, eieren of misschien heb jij nog wel een ander heel tof idee. Laat je creativiteit los!

Tip #4: de ZAPP Mattheus Passion

Rond Pasen hoor je overal de Mattheus Passion. Heel mooi natuurlijk, maar door dat Duits en die operastemmen wordt het niet heel verstaanbaar. Daarom heeft Simon van der Geest een toffe en verstaanbare manier voor jongeren bedacht om de Mattheus Passion ook bij hen te brengen. Hij vertelt het lijdensverhaal aan de hand van een voetbalteam waarvan Jezus de aanvoerder is en de 12 discipelen het elftal. De dood van Jezus is wordt dan het ultieme scoren in de Laatste Wedstrijd. Een heel gave en bijzondere manier om het lijdensverhaal te horen. Zeker een aanrader! De show is te zien in de Tivoli Vredenburg in Utrecht op 31 maart en 1 april.

Een slinger, een bloemstukje en een tweetal shows. Meer dan genoeg om je Paasweekend een stuk op te leuken! Wat vond jij nu echt een gouden tip?

Foto 3