WIDM aflevering #6

Welkom bij deze aflevering van Wie is de Mol? waarin we ontdekken dat Niels ongeveer de oriëntatie van een schele bever heeft.

Uithalen

Ik zit al een paar dagen te puzzelen op deze titel. Wat wordt hier precies mee bedoeld? Zit er een hint in? Weet iemand het, please let me know! Het meest simpele is misschien dat het gaat om de rode draad die gevolgd en uit elkaar gehaald moest worden, maar het kan ook gaan om de jokers die uit de opdrachten gehaald moesten worden, of misschien heeft het wel iets te maken met de zipline. Who knows?

Opdracht: steentje bijdragen

De groep gaat al snel in teams uiteen om verschillende opdrachten te tackelen. Jamie en Niels gaan vierkanten tellen. Zijn het er 19 of toch 27? Uiteindelijk gaan ze voor 27 (wat volgens mij alsnog niet goed was), maar Niels blijft eigenlijk bij 19. Ik vraag me nogmaals af: is Niels echt gewoon niet altijd even snugger, of is dit zijn Mol-voorkomen? Jamie dringt er trouwens op aan om wel geld in te zetten, want ‘er moet iets op het spel staan, anders ben ik niet scherp!’ Of wist hij al dat de opdracht toch niet gehaald zou worden en dat het geld dus uit de pot zou gaan? Ik vind Jamie wel steeds verdachter worden hoor…

Rick Paul en Merel gaan flink los bij het zoeken naar verschillen. Ik had Merel als Mol in gedachten, maar als ik zie hoe goed ze het hier doet, twijfel ik er wel weer over. Maar hee, de laatste seizoenen waren mannen de Mol, dus nu is gewoon weer een vrouw aan de beurt! En Sarah is het zeker niet, blijft Merel over. Rick Paul doet ook flink z’n best, spoort zelfs het allerlaatste verschil op. Of draagt de Mol hier gewoon even zijn steentje bij om niet verdacht te worden…?

Sinan wilde zijn opdracht op de wals alleen doen, maar gelukkig laat Sarah dat niet gebeuren. Ik heb hoofdschuddend gekeken naar Sinan: als Sarah er niet bij was had hij deze opdracht nooit gehaald! Maar hee, er was maar 1 opdracht goed, was dat dan deze?! Dan is er toch iets mis gegaan in de oh zo perfecte uitvoering van de opdracht van Rick Paul en Merel! Daar lag een joker, zou dat soms een verschil geweest zijn?

Jokers

Over jokers gesproken: Rick Paul vond er een – en verstopte hem in zijn onderbroek. Ik vraag me dus altijd af: wie zou die jokers wegpakken van de tafeltjes waar de test wordt gemaakt? En zou diegene dan ook handschoentjes aantrekken omdat de joker in iemands onderbroek kan hebben gezeten? Rick Paul heeft de joker meteen ingezet, maar achteraf bleek dat niet nodig te zijn. Hij kreeg zijn scherm niet te zien. Maar voordat we daar aankwamen, waren er nog een paar opdrachten.

Links rechts

Zoals deze! Alleen links, of juist alleen rechts, of om en om. Rick Paul, koning in het kaartlezen en veel te lang voor het rijden in een tuk-tuk (hoe vaak heeft hij zijn hoofd gestoten?), snapt niet hoe hij dan nog bij zijn bestemming moet komen. De eerste keer is hij dan ook te laat, de tweede keer komt hij op de valreep aan bij Rik. Niels rijdt helemaal verkeerd en dacht dat er de tweede keer geen restricties meer waren, Sarah en Merel hebben aardig wat problemen om hun tuk-tuk op gang te houden, Sinan verliest zijn plattegrond, Rick Paul hoort niets door zijn porto en Sarah komt de tweede keer ook te laat… Volgens mij is in deze opdracht behoorlijk gemold! En er zijn zoveel mogelijkheden dat ik niet meer onderscheid wie aan het mollen is en wie per ongeluk iets doms doet. Weet jij het nog?

Reddingslijn

Jaja, er viel behoorlijk wat te redden tijdens deze opdracht. Namelijk het hachje van de hele groep! Zouden de kleurreeksen goed zijn, dan hoeft niemand zijn scherm te zien. Ik snap wel dat je hiervoor stressbestending moet zijn, zie mezelf nog niet echt hangen op 800 meter hoogte… Hands up, wie zou dat wel willen? Girls gone wild! :) Niels en Sinan gaan dan ook niet. En de rest: hop, niet denken maar gewoon gaan! En dat heeft resultaat: de hele groep is gered door de goede reeksen van Jamie en Sarah, en Rick Paul en Merel. Dat betekent:

Geen afscheid!

Dat we er opnieuw geen afscheid genomen hoeft te worden, de groep blijft zoals ‘ie is. Ik vind het eigenlijk wel een beetje jammer, met minder mensen wordt het toch een stuk spannender! En oooohh zagen jullie de shots van volgende week ook?! Wat een heerlijk zomerweer! Ik ben helemaal geen zonaanbidder, behalve als het bijna voorjaar wordt. Ik snák echt naar een beetje meer zon en warmte, begon dan ook aardig te kwijlen bij het zien van de zonovergoten beelden van de volgende aflevering. Wie herkent dit ook?

Landelijke statistieken

En dan nog even naar de statistieken. Vind het grappig om te zien dat dit elke week weer wisselt. Op dit moment ziet het er als volgt uit:

Op 1: Rick Paul met 24%

Op 2: Niels met 19%

Op 3: Jamie met 18%

Ook leuk om te zien: in de Belle zoekt Mol-poule staat Elf20033 bovenaan! Gevolgd door onze blogger Henrike en op de derde plek staat Looloo. Ik weet niet precies hoe het werkt, want ik heb ook al m’n punten nog maar sta op plek #30, maar denk dat het ermee te maken heeft hoe consequent je bent in op wie je je punten inzet. Wat denken jullie?

Wie is de Mol?!