WIDM aflevering #8

Het seizoen is in volle gang. Sterker nog: het einde komt in zicht! Afgelopen zaterdag kon je de alweer een-na-laatste aflevering van dit seizoen Wie is de Mol? kijken. Ik vond het tot het eind razend spannend wie er vlak voor de finale uit zou vliegen – dit is wat er deze aflevering met de titel ‘Met zand strooien’ gebeurde.

Opdracht: Vuurproef

Deze opdracht deed me onmiddellijk denken aan die magische laatste opdracht tijdens seizoen 14, waarin Susan Visser de Mol was. Sprooookjesachtig mooi! Toen dobberden er overal in het water kaarsjes rond en moesten de laatste drie spelers stellingen in glazen flesjes verzamelen. Nou, nu was er weer een strand met kaarsjes en een zonsondergang. Maar dit keer een stuk actiever! Want legendarisch: zelfs Sinan begon te rennen, voor het eerst tijdens dit seizoen! Volgens Sarah een historisch moment. Als je Sinan volgt op Instagram kun je zien dat hij wat dit betreft ook de nodige zelfspot heeft. Check bijvoorbeeld even deze post… Terug naar deze opdracht: wat een geploeter! Ik heb echt zitten speuren naar wie hier heeft lopen mollen. Sinan kan het dus niet geweest zijn, want die moest aan het eind van deze aflevering het spel verlaten. Blijven Niels, Sarah en Merel over. Er zijn teveel matches blijven hangen, er had veel meer weggegooid moeten worden. Aan de kant van Niels en Merel waren twee ‘geldstukken’ meer weg dan aan de andere kant. Dat kan natuurlijk een Mol-actie zijn: gewoon alvast wat extra weggooien, zodat het sowieso scheef gaat lopen in de matches.

Opdracht: In het vizier

Niels en zijn fantastische uitspraken: ‘Sinan begon en dat duurde denk ik… 1 miljoen jaar.’ En later: ‘We komen 850 tekort.’ Sinan: ‘750.’ Niels: 750. Ik ben net Robèrt.’ Echt, hier kan ik dus zo om lachen! Maar die opdracht hè, wat deden die motorcrossers daar nou eigenlijk? Naar mijn idee hadden ze makkelijk kandidaten te grazen kunnen nemen, maar in plaats daarvan gristen ze geld weg van de vaten. Why? Wat was de logica van deze opdracht? Eerst dacht ik echt dat Sinan zat te mollen met de drone, maar dat bleek toch niet zo te zijn. Niels en Merel gingen als eerste het veld in, vervolgens Niels en Sarah. Daarna renden ze alledrie tegelijk het veld op. Het enige wat me echt opviel was dat Merel een aantal keer aankwam bij een ton zonder geld. Is zij dan toch de Mol? Dan speelt ze de rol van bloedfanatieke kandidaat extreem goed…

Opdracht: Ten val brengen

Er wordt gespeeld om een vrijstelling. Een VRIJSTELLING VOOR DE FINALE!! Dat is voor het eerst dit seizoen, de zwarte vrijstelling is ook nog niet voorbij gekomen. Sarah zegt als eerste dat ze de joker in de rechterhand (welke rechts?) van Rik wil. De rest van de groep stemt daar mee in. Zou dat afgesproken kunnen zijn? Dat Sarah al wist in welke hand Rik de joker met vrijstelling terecht zou laten komen? En dan dat fatale moment waarin Merel haar eigen ‘doodvonnis’ (wie zei dat ook alweer?) tekent door per ongeluk het staafje onder de joker weg te trekken. De joker is voor Niels. De joker mét vrijstelling, blijkt daarna. Het zou een Mol-actie kunnen zijn, al snap ik niet hoe dan…  :lol: In ieder geval betekent deze opdracht een plek in de finale voor Niels – en daarmee minder kans voor de overige drie kandidaten. Uhh… Twee kandidaten. Want de Mol is natuurlijk zeker van zijn/haar plek. Haar plek. Kan niet anders. Er zijn de afgelopen seizoenen al zoveel mannelijke Mollen geweest, het moet nu haast wel een vrouw zijn. Toch? Hashtag zijisdemol.

Afscheid: Sinan

Aaaaah Sinan toch! Hij relativeert zijn afscheid meteen, als Rik hem ernaar vraagt. Irritant hoor, ik zou echt heel chagrijnig en verdrietig zijn denk ik. Balen omdat je er net voor de finale uitvliegt. Sinan heeft daar blijkbaar geen last van, of hij wil het niet laten merken. In ieder geval weten we zeker dat Sinan niet de Mol is. Maar ja, wie dan wel? Ik had weer mijn punten ingezet op Merel – grotendeels omdat ik dacht dat ze in ieder geval slim genoeg zou zijn om in het spel te blijven, zodat ik mijn punten zou behouden. Op wie moet ik nu mijn punten inzetten? Please send help in de reacties!

Landelijke statistieken

Pampampaaaaamm… De statistieken nu vlak voor de finale!

1. Sarah met 37%

2. Niels met 32%

3. Merel met 31%

Mwah, geen ontzettend duidelijke meerderheid ofzo. In ieder geval vind ik het wel echt weer een goed seizoen, het is echt een uitdaging om de Mol te vinden!

Wie denk jij dat de Mol dit jaar is? Ga je de finale kijken?