Wie is jouw voorbeeld? #blackgirlmagic

Ik denk dat wel allemaal we iemand hebben waar we echt tegenop kijken. Misschien is het bij jou iemand die veel heeft gedaan voor de natuur, of een persoon die veel van dieren houdt. Ik heb ook zo’n iemand en omdat dit mijn tweede blog is over #Blackgirlmagic wilde ik graag mijn favoriete gekleurde girlboss in het zonnetje zetten. Haar naam is: Yara Shahidi.

Yara Shahidi

Yara begon haar carrière als actrice in verschillende reclamespotjes voor bedrijven zoals McDonald’s, Disney en Target (Amerikaanse supermarktketen). Vanaf 2009 speelt ze ook in films. Haar grote doorbraak bij het publiek kwam toen ze in de comedy ‘Black-ish’ speelde. De serie is meerdere keren genomineerd voor grote prijzen zoals een Golden Globe!

Waar ik Yara het meest om bewonder is haar drive op politiek gebied. Misschien ben jij helemaal niet zo geïnteresseerd in politiek, maar geloof mij, het kan nooit kwaad om de leuke dingen mee te krijgen die er gebeuren in onze omgeving. Yara woont in de Verenigde Staten en daar spelen onderwerpen zoals racisme en discriminatie heel erg. In Nederland is racisme een minder voorkomend onderwerp in onze politiek, maar het onderwijs is wel vaak in het nieuws! Ik denk dat het belangrijk is om te weten wat er in jouw wereld speelt. Het nieuws kan misschien heel ver van jou af staan, maar is dat dan meteen de moeite niet waard om te volgen?

Eighteen x 18

Yara heeft een eigen platform opgericht dat jonge mensen moet stimuleren en motiveren om te gaan stemmen op een politieke partij. De naam van het platform is: ‘Eighteen x 18’. De ‘18’ staat in dit geval voor de leeftijd waarop je mag stemmen in de Verenigde Staten. Die leeftijd is hetzelfde in Nederland. Ik vind het heel tof dat Yara op deze manier kan zorgen dat ook jongeren worden gehoord in de politiek. Het maakt niet uit of je nou 13, 15 of 18 bent. Ik vind dat iedereen iets van de politiek die in zijn/haar land afspeelt moet weten!

First Lady

Wat ik nog meer bewonder aan Yara is de vrouwen met wie zij heeft gesproken! Meerdere malen met Michelle Obama herself! #Blackgirlmagic everywhere!  ;-) Ook is Yara met Hillary Clinton in gesprek gegaan voor Teen Vogue. Om nog even terug te komen op Michelle Obama… De vroegere First Lady heeft zelfs een aanbevelingsbrief geschreven voor Yara om haar binnen te laten komen bij Harvard University. Harvard is een van de oudste en beste universiteiten ter wereld!

Voorbeeld

Misschien heb jij ook wel iemand tegen wie jij op kijkt? Die een voorbeeld voor jou mag zijn in meerdere dingen die dicht bij jou staan. Ik denk dat het belangrijk is dat je zo’n iemand hebt. Het hoeft natuurlijk geen beroemd persoon te zijn, want het kan ook je oma of je zus zijn. Als het maar iemand is met wie je dagelijks in contact komt via school, je bijbaantje of social media.

Wie is jouw voorbeeld?