Win de nieuwe HSV Jongerenbijbel!

Bijbellezen, het is zo’n onderwerp waar al boeken vol over geschreven zijn hoe je dat nou wel en niet handig kunt doen. Wat vind jij eigenlijk van Bijbellezen? Ik merk dat ik het soms best lastig vind. Want waar begin je, en wat spreekt nou wel en niet aan? Lees verder voor handige tips en om te lezen hoe jij één van de vijf HSV Jongerenbijbels kunt winnen!

Waarom zou je Bijbellezen?

De meesten van jullie geloven denk ik. En ik gok ook dat jullie het daarom fijn vinden om uit de Bijbel te lezen. Maar waarom blijft het toch vaak ingewikkeld de Bijbel erbij te pakken? Voor mij geldt dat ook. In principe probeer ik ’s ochtends altijd kort iets te lezen en ’s avonds wat langer de tijd te nemen voor God. Dan pak ik niet alleen mijn Bijbel maar ook een ander boekje over geloof en luister ik bijvoorbeeld muziek. Maar vaak schiet het erbij in. Ik kan mijn laptop niet uit doen, er is een vriendin op bezoek, ik wil niet met God praten want dan moet ik huilen, ik moet naar mijn werk…Maar Bijbellezen brengt je wel veel. Het zorgt ervoor dat je bemoedigt wordt, dat je God beter leert kennen. Het leert je hoe je in het leven kunt staan en het geeft je troost als je ziet dat mensen in de Bijbel het ook lastig hadden en twijfelden. Het laat je ook zien hoe groot God is…

Oke, een paar tips:

  • Heb discipline. Het komt er eenvoudigweg ook op neer dat je het aanwent. Het moet in je ritme komen. Zoek de tijd die voor jou het beste is. Als je het ’s avonds wilt doen, spreek dan een tijd met jezelf af. Bijvoorbeeld vanaf half 9 tot kwart voor negen. Daarna ga je douchen en naar bed. In bed Bijbellezen, is mijn ervaring, is meestal niet zo’n goed idee.
  • Vind je taal. Misschien ben je niet zo’n stilzitter en vul jij je tijd met God anders in. Marian heeft al eens geschreven over je eigen stille tijd taal, check!
  • Zoek verdieping. Elke zondag vind je hier op Huis van Belle een tekst uit Spreuken met een denkvraag erbij. Ook dat is ‘Bijbellezen’. Zoek leuke boeken die je verder helpen of met Bijbelstudies.
  • Doe het samen. Zoek vriendinnen of meiden/jongens uit je kerk. Mail elkaar welk Bijbelboek je gaat behandelen of zoek elkaar echt op en ga eens per week met elkaar Bijbellezen en zoeken wat God met jullie voor heeft. 

Een aantal van onze bloggers over waarom zij Bijbellezen en wat hun favo tekst is:

MarianneJesaja 43:1-7. In dit stuk spreekt God tot Israël, dat op dat moment in ballingschap is. Deze tekst heb ik gekregen van een tienerleider toen ik een jaar of 14 was. Ik worstelde in die tijd veel met onzekerheid en in deze tekst wordt duidelijk hoeveel God om ons geeft en voor hoeveel procent Hij voor ons gaat.. 100%. En waarom ik in de Bijbel lees? Dit is voor mij een manier waarin God tot mij kan spreken of iets duidelijk kan maken. Daarnaast leert de Bijbel mij om steeds meer ‘Hemelse principes’ toe te passen in mijn leven.

Rianda (onze vormgever):  Mijn belijdenis tekst, Psalm 23:4. Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed. Een tekst waar ik altijd moed uit kan putten, ik mag altijd weten dat hij bij mij is. Of het nu goed of slecht gaat. Door de Bijbel leer ik God kennen en blijf ik dichter bij hem. Zodra ik een tijdje niet uit de Bijbel lees merk ik dat ik wat verder weg kom te staan.

Rachel: Heel Psalm 139 vind ik mooi! maar als ik twee versen uit moest zoeken dan zouden het 13 en 14 zijn. Het is gewoon tof om te weten dat God je heeft gemaakt en zoals je gemaakt bent goed is en dat je het mag weten tot in het diepst van je ziel! Waarom ik de bijbel lees? Het maakte mijn relatie sterker met God. Ik leer hem beter kennen en wat de relatie ook sterker maakt. Lees ik minder dan kom ik inderdaad ook wat verder weg te staan van God.

De HSV Jongerenbijbel

Vorige week is de HSV Jongerenbijbel uitgekomen. HSV betekent: Herziene Statenvertaling. Het is een iets hippere variant van de Statenvertaling (even in Bellewoorden hoor :)). Deze Bijbel is aangevuld met mooie extra’s: uitleg, foto’s, kaartjes, verwerking, plaatjes en er is ook een app! De Bijbel heeft een lekker groot formaat, misschien wat minder voor naar de kerk maar wel extra fijn om goed uit te lezen en er bijvoorbeeld in te schrijven.

Wat moet je doen om te winnen?

– Volg de HSV Jongerenbijbel op twitter en/of facebook.
– Natuurlijk volg je onze facebook en twitter al? Zo niet, ook even doen!
– Laat hieronder je reactie achter wat jouw favoriete Bijbeltekst is.

Volgende week woensdag maken we bekend wie er gewonnen heeft! Edit: Inmiddels zijn vijf winnaars gekozen en hebben zij bericht gehad. 

Bron foto