Zalmbonbon door Madalon

Ook zo’n visliefhebber? Dan heb ik hier echt het ideale receptje, het is lekker fris en op de één of andere manier niet té vissig, wat je soms kan hebben met gerookte zalm. Omdat het lekker fris is, is het misschien eerder een receptje voor in de zomer, maar ik heb het vorige week gemaakt en het was heerlijk! Iedereen die het heeft geproefd vond het heerlijk.

Dit is voor 4 personen.

Wat heb je nodig

Kom
Huishoudfolie
snijplank
mes
kopje
lepel

Bereiding van je zalmbonbon

Stap 1: schil en snijd de appel en de augurk in kleine blokjes en doe de appelblokjes, augurkblokjes, creme fraiche en de kruidenroomkaas in een kom, roer alles door elkaar zodat het een lekkere saus wordt.

Stap 2: Snijd 4 plakken zalm in kleine stukjes en

Stap 3: Doe de zalm door de saus. Voeg naar smaak zout en peper toe, maak het niet te zout, wat er komt nog meer zalm over en dat is al zout.

Stap 4: Neem een kopje en doe er huishoudfolie in, zorg dat het groot genoeg is, zodat je er nog een bonbon van kunt draaien.

 

Stap 5: leg het plakje zalm vervolgens over het huishoudfolie heen,

Stap 6: Doe er een schepje  saus in

Stap 7: Vouw de zalm flapjes over de saus heen zodat het bolletje dicht is.

Stap 8: Pak nu het huishoudfolie en draai het aan.

Stap 9: Neem een bordje en leg daar de sla op, haal de zalm bonbon uit het folie en leg hem op het bedje van sla.

Eet smakelijk en vergeet vooral niet te genieten!

Deze blog werd geschreven door Madalon