Zelf sushi maken

De maanden juni, juli en augustus zijn dit keer wat anders dan andere maanden. De food-bloggers zijn namelijk op wereldreis! In augustus zijn de bloggers in Azië, ga met ze mee op culinaire ontdekkingsreis.   

Deze week heb ik sushi gemaakt voor onze rondreis in Azie. Sushi is een van mijn favorieten. In de restaurants en winkels is het best duur daarom is het zelf maken veel goedkoper en makkelijker. Je bent er wel eventjes mee bezig, dus het is geen snelle maaltijd.Bekijk het filmpje voor de uitleg hoe je de sushi moet maken.

Heb je het filmpje gekeken? Dit moet je nu doen:

Stap 1: Leg de sushi in de koelkast om stevig te worden, ongeveer een 30-60 minuten.

Stap 2: Haal de sushi uit de koelkast en snijd de rol in dunne plakjes. Doe dit met een scherp groente mes. Vraag aan je ouders of ze er even willen helpen voor de veiligheid:)

Stap 3: Als je ze in plakjes hebt gesneden kan je ze mooi neerleggen op een groot bord.

Stap 4: Doe een beetje sojasaus in een bakje en doop daar je sushi in.

Smullen maar!

Deze blog werd geschreven door Annemein