Zelfgemaakte frikandelbroodjes

Toen ik nog op de middelbare school zat was het winkelcentrum op loopafstand. Met een groepje vrienden gingen we daar regelmatig heen om wat lekkers te halen omdat onze schoolkantine niet zoveel voorstelde. Een van onze favorieten was het frikandelbroodje, dat als we nog genoeg tijd hadden, het liefst warm werd opgegeten. Tegenwoordig eet ik ze bijna nooit meer, maar zo af en toe maak ik ze voor speciale gelegenheden klaar. Want stiekem vind ik ze nog steeds best wel lekker.  :-)

Boodschappenlijstje voor 2 frikandelbroodjes

2 frikandellen
4 plakjes bladerdeeg
Curry

Ga nu zelf aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C en laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Stap 2: Neem 2 plakjes bladerdeeg en leg ze aan elkaar. Maak met je vinger het overlappende randje nat zodat het aan elkaar blijft plakken.

Stap 3: Spuit een streep curry op het bladerdeeg en leg er een frikandel op.

EXTRA-frikadelbroodjes-joelle-2

Stap 4: Flap het bladerdeeg om de frikandel heen. Maak ‘m ook weer goed dicht door het randje een beetje nat te maken waardoor het bladerdeeg aan elkaar plakt. Maar ook de uiteindes dicht.

Stap 5:  Leg het broodje op een bakplaat met bakpapier, met de naad naar beneden. Snij met een met voorzichtig wat inkepingen zoals bij een frikandelbroodje uit de supermarkt.

EXTRA-frikadelbroodjes-joelle-3

Stap 6: Maak het tweede broodje op dezelfde manier klaar. Bak de frikandelbroodjes 20-25 minuten in de oven.

Eigenlijk is het heel simpel om deze broodjes te maken! Je kunt ze ook als partyhapjes maken. Snij dan de frikandellen in kleine stukjes en maak er minibroodjes van. Die moeten ook 20 minuten in de oven. 

Vind jij frikandelbroodjes lekker?