Zes dingen die je kunt doen voor de jarige (corona-proof!)

Lieve meiden,

Sinds 9 maart mogen we geen handen meer schudden, het lijkt nu inmiddels al zo lang geleden. Als ik een serie of film kijk en mensen knuffelen elkaar zit ik op de bank te schreeuwen dat dit niet mag, want ja, je moet toch iets in deze quarantainetijd ;). Het is ineens zo snel gegaan. Misschien vind je het wel relaxed zo, maar misschien mis je ook wel je vrienden heel erg en alle leuke dingen die je anders had gedaan met het mooie weer.

10 maart, de dag nadat er bekend was gemaakt dat je geen handen mocht schudden was ik jarig, net zoals Suzanne laatst. Om eerlijk te zijn heeft iedereen mij gewoon de handen geschud, geknuffeld en drie zoenen gegeven. Daardoor was mijn verjaardag best normaal; gewoon visite, cadeautjes en geen afstand. Helaas is dat nu anders en daarom heb ik voor jullie een paar leuke ideeën om te doen voor iemands verjaardag, die je kunt toepassen in deze tijd maar natuurlijk ook als alles weer normaal is.

  1. Massaal kaartjes sturen

En dan heb ik het dus niet over de standaard kaartjes die je normaal altijd van die ene oom of tante krijgt maar echt van iedereen. Post krijgen is zo leuk! Zelf heb ik een plaatje gemaakt met een leuke tekst erop waarin ik mensen uitnodigde om allemaal post te sturen naar mijn zusje met haar adres erbij. Normaal kreeg ze altijd maar 6 kaartjes en dit jaar heeft ze er 35 gehad! Hoe jarig voel je je dan!

  1. Videoboodschap

Wanneer je niet op iemands verjaardag kan zijn, is het leuk om bijvoorbeeld even te videobellen of gewoon te bellen. Maar hier is niet altijd tijd voor. Hoe leuk is het om dan toch even je gezicht te laten zien? Neem van te voren een filmpje op dat je dan op de verjaardag kan sturen. Ook dit kun je natuurlijk met een heleboel mensen afspreken te doen.

  1. Versier het huis

Stoepkrijt, spandoeken, slingers of ballonnen. Iedereen vindt het super leuk om te zien dat een ander  aan je gedacht heeft. Je kan stiekem ‘s avonds of ‘s ochtends heel stil de boel versieren en wat een verrassing zal dat zijn!

  1. Deurbezoek

Vooral in deze tijd kun je niet altijd binnen bij iemand op visite, maar hoe leuk is het als je spontaan even langs gaat met een klein cadeautje of kaartje en even aanbelt? De jarige krijgt zo toch een jarig gevoel omdat je speciaal voor haar bent gekomen, maar je kan wel goed afstand houden.

  1. Afspeellijst

Op Spotify maar ook op YouTube kun je afspeellijsten maken. Maak speciaal voor de jarige een afspeellijst met allemaal nummers die jij tof vindt of waar je samen herinneringen aan hebt. Desnoods typ je nog even een berichtje met toelichtingen over waarom je deze nummers voor de jarige hebt gekozen. Zo heeft de jarige een muzikale gezellige dag!

  1. Hou de jarige bezig

En jezelf! Waarom zou je een cadeautje simpel inpakken als je het ook kan inpakken als een doos in een doos met extra veel plakband en met strikken eromheen? Zo ben  je zelf lekker poosje bezig met inpakken en doet de jarige lekker lang over het uitpakken. Weer een half uur verder ;).

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en ben heel benieuwd of je toevallig ook zelf nog goeie ideeën hebt gezien of gedaan. Laten we het allemaal met elkaar delen zodat we zo veel mogelijk leuke verjaardagen kunnen vieren ondanks deze gekke tijd. Laat het weten in de reacties!

Photo by Jason Leung on Unsplash