Zes manieren om te bidden

Met God praten kan op verschillende manieren en om jullie daar wat tips over te geven, heb ik deze blog geschreven. Hopelijk vind je een manier van bidden die bij jou past! De tips zijn niet bedoeld om je gewone gebed te vervangen, maar een afwisseling kan helpen voor motivatie en concentratie.

  1. Bidden op een ‘gewone’ manier

Je kan het op allemaal manieren doen, maar allereerst wil ik meegeven dat ik het super mooi vind om ‘gewoon’ te bidden. Door gewoon met Hem in gesprek te gaan, kan je een mooie en die band krijgen. Dit is dus ook zeker een aanrader!

  1. Gebedswandeling

Zeker als je heel erg van de natuur houdt, is een gebedswandeling een sterke aanrader. In onze drukke wereld vind ik het vaak moeilijk om echte rust te vinden, maar een gebedswandeling kan mij hier enorm bij helpen. Je kan genieten van het moois dat God heeft gemaakt en de rust die hij heeft gegeven! Je kan ook christelijke muziek opzetten en in de Bijbel lezen, net wat jij fijn vindt. Danken en bidden kan ik goed in deze rust en dit gun ik jullie ook!

  1. Brief aan God

Ik houd veel van schrijven en dit helpt mij ook echt enorm om mijn gevoelens een plaats te geven. Al vaker heb ik brieven geschreven aan vrienden en familie en dit hielp mij en hen enorm. Daarom dacht ik, ‘waarom geen brief aan God?’. Dit is zeker iets dat kan helpen in je gebedspunten en belijdenissen een plaats te geven. In zo’n brief kan je alles kwijt, want niemand hoeft hem te lezen en God weet het toch al ;)

  1. Post-it muur

Je kent ze wel, van die kleine vierkante papiertjes die plakken. Post-its. Als je heel druk bent en het overzicht van al je zorgen, gebedspunten en dankbaarheden kwijt bent, dan kan dit je heel erg helpen. Op elke post-it kan zo’n punt en die kan je dan door je kamer heen hangen, zodat je ze niet vergeet.

  1. Gebedsgroepje

Zelf merk ik erg dat geloven in je eentje toch echt wel lastig is. Juist door met andere gelovigen erover te praten, kan je je gevoel kwijt en sta je niet alleen. Misschien kan je met je beste vrienden wel zo iets vormen? Ook kan je het doen met mensen van een (christelijk) kamp, zodat je al gewend bent dingen te delen.

  1. Stilte

In deze drukke wereld kan het heel fijn zijn om gewoon even de rust op te zoeken. Dit kan je doen door gewoon niks te zeggen, niks te doen en gewoon stil te zijn en naar God te luisteren. Luisteren, naar wat Hij heeft te vertellen. Tip: begin met 5 minuutjes stilte en als je het fijn vindt, kan je steeds langer stilte houden.

Dit waren dan de 6 manieren, hopelijk heb je er wat aan. Laat even weten in de reacties wat je er van vindt en welke tip jij gaat gebruiken.

Heb jij nog andere manieren om te bidden? Ook in deze blog van Elsa kun je er nog wat meer over lezen.

Photo by Ben White on Unsplash