Zijn trouw kleurt de morgen

Ken je dat, dat je opstaat met een niet zo’n lekker gevoel. Je bij het openen van je ogen al een baaldag hebt? Of je juist bij het openen van je ogen al opziet tegen deze nieuwe dag? Misschien wel omdat elke dag nu vrijwel hetzelfde is, je even niet zo lekker in je vel zit of je met een moeilijke situatie dealt. Soms is het nu eenmaal moeilijker om positief te blijven en de zon te zien. Afgelopen periode had ik best een aantal van die baalmomenten. Ik was ziek, zat niet lekker in mijn vel, mijn relatie ging uit en studeren lukte voor geen meter. Herken je zulke dagen? Ik hoop het niet, maar de kans is groot dat je ze – helaas – toch kent. Ook pijn en minder leuke dagen zijn onderdeel van het leven en ons bestaan. Ondanks alles lukte het mij om God als goed te blijven zien en juist daarin wil ik je meenemen. Zijn trouw kleurt de morgen!

Zijn trouw

Zo vermoeid als ik was, sleurde ik mezelf uiteindelijk naar buiten. Ik zette een muziekje aan en maakte een lange wandeling in het prachtige winterweer van afgelopen februari. Ik zag het geluk van de schaatsende mensen, de sleeënde kinderen en de zon verwarmde mijn lichaam. Even maakte alles me zo gelukkig. Dit voelde echt als een cadeautje van God. Het nam me mee terug naar een paar weken eerder waar ik in een week tijd zo’n drie regenbogen mocht zien. Mijn hart vulde zich opnieuw met dankbaarheid. Het liet me denken aan Gods belofte. Aan Zijn trouw en dat Hij voor altijd goed is. Maar ook dat Zijn wegen soms onbegrijpelijk zijn en ondanks dat ik het soms niet snap, ik altijd mag weten dat Zijn boog van trouw boven mijn leven is uitgespannen. Het maakt me even klein, wetend dat mijn Papa het altijd bij het juiste eind heeft en ik mag vertrouwen.

Hemelhoog is Uw liefde

Wij mogen namelijk vertrouwen op Zijn belofte van trouw en de woorden uit Psalm 108:5: ‘Hemelhoog is Uw liefde, tot aan de wolken reikt Uw trouw’. Die liefde is onze houvast. Je mag weten dat wat God doet, goed is. Als je Hem even niet ziet, herinner jezelf dan aan die boog van trouw en Zijn liefde. Kijk om je heen naar Zijn schepping en ontdek daarin Zijn liefde en trouw. Zie hoe alles vol zorg is gemaakt. Every painted sky, a canvas of Your grace. Ik zie God haast de morgen schilderen. De prachtige zonsopkomst met zijn felle kleuren. Elke morgen opnieuw wordt gekleurd door Zijn genade en trouw. Als God al zoveel aandacht aan de details van de natuur besteedt, hoeveel meer zal Hij niet voor jou en mij zorgen?

Er is altijd licht

Naast dat die boog mij herinnert aan Gods belofte dat Hij altijd voor ons zal zorgen, doet het mij ook denken aan de omstandigheden waarin de regenboog verschijnt. Ik zie zo’n hele donkere lucht voor me waaruit het regent. Tegen die donkere, dreigende lucht steekt die regenboog fel af. De kleuren zijn duidelijk en helder. Als ik dan omkijk, zie ik daar de zon tegenover staan. Het laat ons weten dat hoe donker de lucht ook kan zijn op dit moment en hoe hard het ook stormt, er altijd licht is. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Er is altijd wel iets dat God laat zien. En er is altijd wel iets dat ons hart weer tot vertrouwen brengt en onze blikken naar boven opricht, als we dat willen zien. Ik weet niet wat de toekomst gaat brengen en ik weet ook niet wat de plannen van God zijn. Toch is er één ding dat ik zeker weet. Namelijk dat Hij blijft én dat Hij zorgt voor jou en mij. Dat maakt dat als ik mijn ogen open, ik weet: ‘Zijn trouw kleurt de morgen’.

Luistertip: So will I – Hillsong

 Waarin kan jij Gods trouw ontdekken?

Photo by Simon John-McHaffie on Unsplash