Zo kom jij relaxt je toetsweek door!

Als ik in mijn agenda kijk dan zie ik dat de toetsweek al angstaanjagend dichtbij komt, nog maar een maandje! Ook heb ik een aantal behoorlijke toetsen, een geschiedenis tentamen, een maatschappijleer tentamen en een wiskunde toets die gaat over zes hoofdstukken… Ongeacht hoe zwaar je toetsen zijn,  het is hoe dan ook een week die heel wat stress op kan leveren. Ik geef je een paar tips om relaxt die toetsweek door te komen!

1. Op tijd beginnen

Cliché, maar echt, nu je dit leest heb je waarschijnlijk nog wel even voordat de toetsweek begint, maak daar echt gebruik van! Schuif moeilijke vakken niet voor je uit maar begin er juist aan, zo creëer je tijd om dingen op je gemak te bekijken. Geloof me, je zult op het eind blij zijn dat je niet vijf vakken op een dag moet leren, maar alleen nog even een paragraafje hoeft over te kijken!

2. Fix je slaapritme

Energiek zijn helpt om je toetsweek relaxt door te komen. Dus, leren om tien uur ’s avonds hoort daar niet bij! Ik doe het zelf ook vaak, maar ik word er alleen maar moe van en mijn cijfers gaan er ook niet op vooruit. Als je elke avond op een goede tijd gaat slapen en probeert hele nachten te maken (voor zover dat kan met deze hitte) dan heb je minder moeite met leren en ben je veel energieker door heel de week heen!

3. Kies de goede muziek

Muziek helpt mij altijd met het leren van toetsen, het maakt me rustig en ik kan me er beter door concentreren. Dus, zet je favoriete nummer op of download een nieuwe playlist en het leren wordt echt een stuk makkelijker!

4. Even naar buiten

Het is al bijna zomer en het kan weer bloedheet worden. Zelf vind ik het niet fijn om dan buiten te leren maar ik vind het wel fijn om tussen het leren door even met een ijsje lekker in de zon te zitten. Even een kwartiertje bijtanken voordat je weer verder gaat knallen kan echt helpen!

5. ’s Ochtends leren

Ik weet dat sommigen in de toetsweek ’s ochtends vrij zijn en dan in de middag toetsen hebben. Mijn tip is dan ook, leer voordat je de toetsen hebt. Anders schuif je het vooruit naar ’s avonds en dan ben je pas laat klaar. In de ochtend heb je nog nieuwe, frisse energie, maak daar gebruik van!

Dit waren dan mijn tips voor de toetsweek, ik gebruik ze zelf ook en ik merk dat het echt rust in mijn hoofd creëert als ik deze dingen (of een aantal van deze dingen) doe. Zo heb ik ook veel meer vertrouwen dat het goed komt en hierdoor weet ik dat ik echt mijn best heb gedaan om de stof goed te kennen!

Wat is jouw gouden zesde tip?

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 4 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Natuurlijk krijg je korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!

Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle