Zo red jij de laatste loodjes

Puf puf wat kunnen ze zwaar zijn he, die laatste loodjes van het schooljaar. Geen examen gedaan en dus nog even moeten doorbijten, opdrachten inleveren, toetsen maken… en ondertussen lonkt de zomervakantie. We feel you! Daarom krijg je van ons vier tips om die laatste loodjes wat lichter te maken!

Tip 1 Stip op de horizon

Markeer het moment dat je vakantie hebt GROOT in je agenda en plan dan iets leuks. Een avond met je vriendinnen of een zaterdagje shoppen bijvoorbeeld. Naar iets uitkijken helpt altijd en maakt het net iets makkelijker doorbijten.

Tip 2 Laat tussendoor los

Als je zo druk en gestresst bent, is de verleiding groot dat je er CONTINU mee bezig bent. Das niet goed, want dan ben je straks helemaal uitgeput. Plan dus toch, hoe druk je het ook hebt, momenten in dat je echt met iets anders bezig bent. Plan die moment niet meteen proppievol met afspraken -hoe leuk ook- maar doe soms even niks. In de tuin zitten met thee. Of een boek. Das ook prima.

Tip 3 Verwen jezelf

Doorbijten is best n klusje maar wordt makkelijker als je het een beetje leuker maakt. Vraag je moeder om dat lekkere drankje (ah mam voor één keer) voor je te kopen of koop zelf een reep chocola of van die lekkere zoete aardbeien.

Tip 4 Deel

Je vriendinnen hebben het ook allemaal zwaar. Huil af en toe even bij elkaar uit en bemoedig elkaar. Loop nou ook weer niet de HELE dag te roepen hoe zwaar het is want hoe harder je dingen roept, hoe meer je hoofd het gaat geloven. Dus roep af en toe: nee hoor, gaat lekker, IK KAN DIT! Voor je het weet geloven je hersenen het ;)

OMSLAG-BELLE-AGENDA-2016-1

Heel veel succes nog even lieve dames! En als bonustip: hoe leuk is het om als beloning voor al jouw harde werken straks de Belle agenda aan te schaffen zodat je je alvast kunt gaan verheugen op weer een schoon, leeg schooljaar?

Beeld: Nienke van Denderen