Zo vraag je hem mee uit: 5 tips voor jou en je bae

Daar zit-ie. Vlak voor je in de klas. Hij heeft dat ene leuke shirt aan. Zucht. Je zwijmelt/kwijlt/zweet en dagdroomt over een date – als hij je ooit zal vragen. Girl, het is geen 1980! Waar wacht je op? Vraag hèm! Hoe je dat doet? Een paar casual tips op een rij van een ervaringsdeskundige.

(Spoiler alert: je hebt 50% kans dat hij nee zegt, maar dan heb je het wel geprobeerd!)

Tip 1: Wacht tot hij alleen is

Het is beter om hem te vragen waar zijn vrienden niet bij zijn. Dat maakt het voor jou makkelijker, maar ook voor hem. Iemand mee uit vragen is eng, maar een leuk meisje die op hem afstapt waar al zijn vrienden bij zijn, kan ook best spannend zijn voor hem.

Tip 2: Kies een slimme locatie

Bijvoorbeeld: bij het fietsenhok. Dan heb je gelijk een vluchtroute, of de uitkomst nou positief of negatief is. Zegt hij ja? Dan kun je als een zelfverzekerde bad ass op je fiets stappen en heel cool weg cruisen. Zegt hij nee? Dan zeg je ‘oké bedankt DOEI’ en spring je op je fiets en race je zo snel mogelijk weg.

Tip 3: Timing is alles

Vraag hem bijvoorbeeld niet bij het fietsenhok als het keihard regent. Of heeft hij net in elke les op zijn kop gekregen? Waarschijnlijk is hij dan een beetje down en is het nogal veel om te handelen dat een meisje op hem afstapt. En het belangrijkste is natuurlijk dat de timing voor JOU goed is: voel jij je oké?

Tip 4: Houd het simpel!

Dus niet: ‘Hoi! Nou, ik loop hier dus al een tijdje mee rond en ik vind het doodeng, maar er is dus een film die nu draait in de bioscoop en ik vroeg me af of je – als je dat wilt hoor, anders niet – ik vroeg me af of – tenminste, als je van films houdt – ik vroeg me dus af…’ Relax. Haal adem. Beter: ‘Heb je zin om een keertje samen iets leuks te doen?’ Dat maakt het voor jezelf ook een stuk minder eng om hem te vragen.

Tip 5: Doe het alleen als het goed voelt

Laat je NOOIT onder druk zetten om iemand mee uit te vragen of leuk te vinden. Twijfel je? Word je misselijk van zenuwen? Durf je hem amper aan te kijken? Misschien is het dan beter om nog even te wachten. Want stel je voor dat hij ja zegt, wat dan? Zenuwen horen erbij en een date is altijd spannend, maar je moet het idee van jullie samen op een date wel leuk vinden.

SOS: Kan ik het ook appen?

Natuurlijk! Keep it short and simple, zoals bij tip 4. Qua timing is het handig om het appje te sturen vlak voor je zelf iets anders gaat doen. Dan heb je afleiding en zit je niet als een zenuwachtige stalker naar je telefoon te staren. Aanrader: een appje sturen vlak voor je iets leuks met je BFF gaat doen. Afrader: een appje sturen vlak voor je gaat slapen.

SOS: Wat als ik niet durf?

Zet een powervrouw muziekje aan en schraap je zelfvertrouwen bij elkaar. Je bent belle! Als hij nee zegt: jammer, maar dan komt er wel een andere leuke jongen op je pad. Als hij ja zegt: jeej! Je zult hoe dan ook trots op jezelf zijn dat je het hebt gevraagd. Believe me; ik heb ooit op de basisschool dezelfde jongen drie keer verkering gevraagd. Hij zei drie keer nee, maar ik was supertrots op mezelf! En als je écht niet durft: denk aan tip 5. Niks moet, alles mag.

Hoe zou jij een jongen mee uitvragen? Of vind je dat de jongen het meisje moet vragen?

De volgende Belle gaat over seks en liefde. Alles komt aan bod: sexting, verschillen tussen jongens en meisjes en hoe denken anderen over seks? Wil jij die hebben? Geef je dan voor 1 mei op als clublid en dan ligt die op je mat! Daarnaast krijg je ook nog onze awesome Huis van Belle agenda!

PS: Als je nu clublid wordt, dan krijg je de agenda bij een abo!