Zo word jij een echte girlboss

Who run the world? Exactly, girls! Misschien stroomt er ook wel ondernemersbloed in jou en zie jij jezelf al helemaal zitten als echte girlboss. Maar waar begin je nu als je ambities hebt? Hoe word je nou een echte girlboss? De kreten komen overal voorbij, maar misschien wil je nu ook wel een keer zelf iets doen. Lees daarom dit blogje en ga ervoor!

De kunst van het afkijken

Waarom zelf het wiel opnieuw uitvinden als vele anderen jou al voor zijn gegaan? Je mag best een beetje gebruik maken van het denkwerk van anderen. Gelukkig hebben die anderen er ook superboeiende boeken over geschreven die jou kunnen inspireren en superveel tips geven. Ik heb het over boeken als: Babe, you got this, #Girlboss en On top van Anna Nooshin. Ze staan zeker nog op mijn leeslijstje!

Vertrouw op jezelf

Dit is echt superbelangrijk. Jij bent jouw eigen grootste supporter. Ook als mensen stomme dingen zeggen of je naar beneden willen halen, blijf geloven in jezelf! Wanneer jij een goed plan of idee hebt, ga ervoor en laat je er vooral niet vanaf praten. Ziet iedereen beren op de weg? Ze rennen vast bang weg als ze jou zien lopen. Soms lijkt het misschien even minder goed te lukken, maar heb juist ook dan vertrouwen in jezelf. You gonna slay this!

Durf te vragen

Tuurlijk is jouw business jouw idee en onderneming, maar dat betekent niet dat je niemand om hulp mag vragen! Hulp is juist superfijn en soms hebben mensen al een oplossing voor een probleem waar jij net tegenaan loopt. Als jij een logo wil maken, hebben anderen daar misschien meer verstand van en dan kunnen ze je helpen of wat tips geven. Een facebookgroep waar girlbosses elkaar helpen, is ambitieuze meisjes. Een goede om eens naar te kijken.

Doe af en toe even lekker niets

Een eigen business is hard werken, maar net zo belangrijk is het om af en toe te niksen. Wanneer jij je voortdurend een slag in de rondte werkt, ben je op een gegeven moment gewoon op en kun je niet meer verder werken of is het niet meer leuk. Om het leuk te houden, moet je gewoon er soms even niet mee bezig zijn en lekker uitrusten!

En, ben jij een girlboss? Wat zijn jouw plannen? Vertel het me in de reacties!

 

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!