Zomerse smoothie!

Heerlijk! Wat is nou lekkerder in de zomer dan een heerlijke smoothie? (oké misschien zelfgemaakte fruitijsjes, maar dat duurt zo lang!) Ik ben eerlijk gezegd dol op smoothies en met het fruit wat momenteel thuis was, maakte ik heerlijke smoothies met mijn vriendin. Zomers heb je altijd wat meer keuze qua smaak wat je kunt gebruiken. Er zijn gewoon meer soorten fruit en dat is helemaal top. Je kunt bijvoorbeeld eigen gekweekt fruit uit je moestuintje gebruiken. Dat maakt het nog lekkerder. Hebben jullie die AH-moestuintjes groot laten worden? Deze smoothie is gemaakt met een fruit combinatie die een keer wat origineler is dan de standaard recepten. Heb je zin in een smoothie gekregen nu? Ga dan snel aan de slag!

Boodschappenlijstje voor 1 groot glas of twee kleine smoothies:

boodschappenlijstje-keuken

Werkwijze

Stap 1: Schil de appel en nectarines en doe alles in kleine stukjes in de blender of bak voor de staafmixer.

Stap 2: Doe het sap van de halve limoen erbij. Het slimste is om dit van tevoren uit te persen want dan komt het meeste eruit.

Stap 3: Maak de aardbeien schoon en haal het kroontje eraf. Voeg ze toe en maak alles goed fijn.

Stap 4: Voeg nu de yoghurt en het merg van het vanillestokje toe. Mix alles nu goed door elkaar en klaar is je smoothie!

Stap 5: Eventueel kun je nog een leuk rietje in je glas steken om het smoothie-effect leuker te maken. Is het super warm, dan kun je natuurlijk ook nog ijsblokjes erdoor doen zodat het echt lekker koud is.

Bij smoothies kun je eindeloos variëren, dus mocht je nog een heerlijke combinatie hebben geef hem door in een reactie!

Deze blog werd geschreven door Elise