Zomerse snailmail: love & lemons

Ik word altijd blij wanneer ik op de site van Huis van Belle kijk en ik zie dat “Ik zoek penvriendinnen” een veelbesproken onderwerp is op het forum. Daarom hier weer een nieuwe inspiratieblog! Deze keer met een zomers thema: citroenen.

De envelop

Toen ik dit plaatje van een gele citroen vond in de Flow, wist ik dat ik ‘m moest gebruiken. Het ziet er zo heerlijk fris uit! Vaak begin ik vanuit een thema aan de envelop en ga ik daar papiertjes omheen zoeken. Het liefst vintage bladzijden uit een oud boekje, bijpassende washitape en nog wat botanische figuren. Deze keer werd het een vlinder en een meisje. Misschien heb je deze ladies wel eens vaker gezien op Instagram; officieel heten ze La Dolce Vita girls. Ik heb een stuk of twintig gekocht op Etsy, maar je schijnt ze ook heel goedkoop bij Aliexpress te kunnen krijgen. Als je weet bij welke verkoper, let me know! Uiteindelijk kwam ik uit op de kleuren blauw, geel en groen. Daar ben ik verder mee gaan werken.

Foooood

Volgens mij heb ik nog geen blog over snailmail geschreven zonder het over thee te hebben. Ook bij deze post heb ik een zakje “Even bijkomen” gedaan. Verder geen dubbele boodschappen ofzo; het ging me vooral om de citroenen die op de voorkant stonden, haha! Een nieuw ding dat ik bedacht, was om een recept voor lemon curd toe te voegen. Ik heb het zelf nog nooit gemaakt, maar het klonk eigenlijk wel makkelijk. In ieder geval is het een heerlijk zomers goedje voor op je scone. Dus mocht je geïnteresseerd zijn: hierbij als bonus het recept!

Print your pola’s

Ik weet niet of dit kopje nou fijn allitereert of een beetje cringe is. Enfin, ik vind het leuk om mijn penvriendinnen foto’s te laten zien van mijn vakantie, maar… het zijn Polaroids. En die wil ik natuurlijk niet opsturen – eentje is nog wel eens leuk, maar ze allemaal weggeven vind ik jammer. Daarom print ik ze van tevoren en verpak ik ze op een leuke manier. Simpele oplossing en net zo mooi!

Slingertje

Ook dit is een klassieker. Ik had nog wat citroenen over van het papier waar ik ze uit knipte, maar wist niet zo goed waar ik ze nog op kon plakken. Dan maar een slinger!

Gedroogde bloemen

Nu het lente is, staan overal waar je kijkt mooie bloemen te shinen. Loop eens een rondje in je buurt… Het zal je verbazen wat je allemaal tegenkomt! Zelfs in de stad vind je nog wel eens een verdwaalde tulp. Pluk een paar bloemen, droog ze en plak ze vervolgens op mooi papier. Zo heb je in een oogwenk een prachtig kunstwerk!