Zomertips voor thuisblijvers

Niet iedereen heeft het geluk om lekker drie weken in de zon te bivakkeren op een camping met zwembad. Cheryse bijvoorbeeld, ze kan dit jaar niet op vakantie. Gelukkig laat ze haar zomervakantie hierdoor niet verpesten, en heeft ze voor jullie een aantal goede tips!

Terwijl ik nu naar buiten kijk, word ik er niet vrolijker op. Regen, regen en nog eens regen! En dat noemen ze zomer! Dacht het niet! De geluksvogels onder ons stappen ergens in de komende twee maanden op een vliegtuig naar de zon. Maar hoe zit het dan met ons, de thuisblijvers? Hoe komen wij de zomer door?

6 Tips voor een leuke vakantie

Sinds begin deze maand ben ik werkeloos. Het heeft zo z’n voordelen en z’n nadelen. Ik heb bijvoorbeeld heel veel tijd om leuke dingen te doen voordat ik in september weer met school begin. Helaas betekent het ook dat ik deze zomer niet op vakantie kan gaan. Zelfs met mijn zomerbaantje die in juli begint, zit een vakantie er voor mij deze zomer niet in. Boe-hoe.

Toch ben ik vastbesloten er een hele leuke zomer van te maken. Jullie ook? Hier zijn een aantal van mijn ideetjes voor de zomer:

1. Pretparken

De absolute nummer één: pretparken bezoeken. Ik ben al zo lang niet meer in een pretpark geweest dat ik mij eigenlijk zou moeten schamen. En ik woon niet eens zo heel ver van Walibi! Misschien moet ik daar maar beginnen. Ik zie nu al uit naar de achtbanen! Of met een heleboel vriendinnen lekker zwemmen in het Tikibad!

2. Picknicks

Hier heb je eigenlijk helemaal niet veel voor nodig. Je trekt een grote laken uit de kast en je nodigt een hele hoop vrienden uit voor een middagje in het park. Voorwaarde: iedereen neemt iets lekkers én iets leuks mee. Chips en een badmintonset of aardbeien en twister, bijvoorbeeld. Gezelligheid gegarandeerd.

3. Stedentripjes in eigen land

Wat ik ook heel leuk vind om te doen is om samen met een vriendin de trein te pakken naar een leuke winkelstad, of juist een plekje in Nederland waar we nog nooit zijn geweest. Vorige zomer ben ik samen met een vriendin naar Breda en Den Bosch gegaan. We hebben daar heerlijk rondgelopen, samen geluncht, gepraat en natuurlijk hebben we ook een echte Bossche Bol gegeten. Het was echt alsof we even op vakantie waren. Deze zomer wil ik het absoluut weer doen. Tips zijn welkom!

4. Sleepovers

Supergezellig en je bent er nooit te oud voor! Zeker als het een keertje regent is dit een leuk idee. Gewoon de pyjama aan en meidendingen doen. Meidenfilm-marathon, manicures en maskers, cupcakes versieren en vooral heel veel lachen!

5. Watergevecht

En als de zon wel schijnt? Nou, wat dacht je van een watergevecht? Ik reed laatst langs het speeltuintje bij mij in de straat en daar zag ik twee zusjes met een waterpistool spelen. Ik wilde ze bijna vragen of ik ook mee mocht doen. Het was ontzettend heet die dag en het zag er zo leuk uit! Dus, zodra het weer goed warm wordt, koop ik een waterpistool en een lading waterballonnen! Pas maar op, mij wil je niet tegenkomen als de zon schijnt!

6. Fietsen

Echte Hollanders fietsen, heb ik mij laten vertellen. Mijn zusje en ik hebben ooit een keer naar Amsterdam gefietst. Een flink aantal kilometers! Maar een lol dat we hebben gehad! We waren zo enthousiast dat we elkaar plechtig beloofden er een traditie van te maken. We zijn nu twee jaar verder en onze tweede fietstocht moet nog komen! Ik denk dat we nog steeds een beetje moe zijn van de lange tocht, maar deze zomer wil ik het nog een keer doen. Zie jij deze uitdaging ook wel zitten? Tip: Ga niet alleen, neem genoeg eten en drinken mee en fiets wel ergens heen waar je de trein kunt pakken als je te moe bent om terug te fietsen. Toen mijn zusje en ik na een uur of drie eindelijk Amsterdam binnenreden, waren we zo moe dat we onze fietsen in de stad hebben gelaten (met toestemming van Paps en in de bewaakte fietsenstalling!) en met de trein naar huis zijn gegaan.

Sommigen van jullie moeten misschien nog een paar weken, maar alvast een hele leuke zomervakantie! Maak er wat leuks van, meiden!

Deze blog werd geschreven door Cheryse