Over Huis van Belle

Huis van Belle is een stichting en wil meiden empoweren door hen te vertellen hoe mooi ze gemaakt zijn door hun Schepper en hen helpen het beste uit zichzelf te halen. Dat doen we door:

Website Huisvanbelle.nl

In februari 2012 is Huis van Belle gestart met deze website. Elke week verschijnen er twee of drie blogs van een van onze twintig bloggers. De meiden die bloggen dienen als rolmodellen en vraagbaak voor alle vragen die spelen in onze doelgroep. Huisvanbelle.nl heeft een uniek bereik van 35.000 bezoekers per maand en 192.000 pageviews. Huis van Belle won in 2012 de Webfish Award voor beste christelijke website.

Belle-Magazine-5-cover-h-2-238x300

Magazine Belle

Belle is het eerste christelijke blad voor tienermeiden. Belle staat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, liefde en relaties, testjes en winacties. Belle werd tot mei 2015 uitgegeven door Uitgeverij Kok en daarna door Huis van Belle zelf. Belle wordt door de redactie van Huis van Belle gemaakt (allemaal vrijwilligers). Belle verschijnt zes keer per jaar in een oplage van 4500 en is te koop in de christelijke boekhandel en online.

lancering

Evenementen

In 2014 ging Huis van Belle on tour en ontvingen we in diverse kerken in het land totaal meer dan 500 meiden. Ook vond onze eerste Huis van Belledag plaats in Utrecht waar we op 1 dag meer dan 500 meiden blij maakten met theater, workshops, praatjes, op de foto gaan en leuke standjes. In 2015 organiseerden we deze dag weer en ontvingen we meer dan 600 meiden. In 2016 gingen we op tour in het noorden en zuiden van het land. Sindsdien organiseren we ieder jaar de Huis van Belle-dag. In 2020 hosten we de Belle-dag in Zwolle op 10-10-2020. Voor meer info: events.huisvanbelle.nl.

Spreken & Workshops

Diverse meiden van Huis van Belle zijn te boeken als spreker. Bijvoorbeeld voor een jeugd/meiden- of vrouwenavond. We zijn ervaren sprekers en spreken graag over onderwerpen die meiden bezig houden. Neem contact op via het formulier voor meer informatie.

 

Het verhaal van Huis van Belle

Huis van Belle is ontstaan vanuit de behoefte meiden een veilige plek te bieden waar we hen kunnen empoweren en waar ze antwoorden op vragen vinden. Ook willen we hen realistische rolmodellen bieden die hen helpen hun identiteit en plek in het leven te vinden. Het is ontstaan vanuit het levensverhaal van oprichtster Eline Hoogenboom, die na een lange zoektocht naar bevestiging haar identiteit in God vond en haar leven daardoor zag veranderen. Huis van Belle is een community geworden waar veel meiden elkaar leren kennen en elkaar bemoedigen. Vragen die de meiden stellen gaan met name over geloof, puberteit, lichaam en relaties.

Het team van Huis van Belle

Huis van Belle is opgericht door Eline Hoogenboom. Sinds 2018 heeft zij het stokje overgedragen aan directeur Joyce den Engelse-Aij. Op dit moment is zij de enige medewerker in vaste dienst. Daarnaast bestaat het office-team uit een twintigtal vrijwilligers en stagiaires die wekelijks inzetten voor Huis van Belle en onze doelgroep. Verder bestaat ons team uit bloggers en andere enthousiaste vrijwilligers die zich vanuit huis of incidenteel inzetten voor Huis van Belle.

Meer weten over adverteren?

Anbigegevens:

Beleidsplanwebsitedef2015

Jaarrekening 2014 SHVB