Rozijnentulband

Ik vind tulbanden er leuk uitzien. De tulbandvorm is mooi en de tulband zelf blijft ook goed in model. Rozijnen zijn altijd erg lekker in combinatie met cake en tulbandbeslag. Daarom hier voor jullie: het recept van een heerlijke rozijnentulband.

 

Wat moet je doen?

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°
Stap 2: Doe de zachte boter in een kom.
Stap 3: Voeg de suiker, vanillesuiker, eieren, zout, maïzena, zelfrijzend bakmeel en melk toe.
Stap 4: Mix alles goed door elkaar op de hoogste stand (ongeveer 2 min.)
Stap 5: Meng op het laatst de rozijnen door het deeg.

Stap 6: Doe het deeg in de ingevette tulbandvorm.
Stap 7: Bak de tulband gaar in ongeveer 60 minuten gaar.
Stap 8: Leg op een taartrooster en laat de tulband afkoelen.
Stap 9: Eventueel kun je de tulband bestrooien met poedersuiker of iets anders.

 

Veel eetplezier!

Deze blog werd geschreven door Elise