Je eerste zoen – tips

Zoenen is spannend, eng of misschien wel vies. En hoe doe je het nou? Vandaag op Huis van Belle vind je tips en trics!

Vorige keer ging het over verliefd worden. Hoe weet je dat nou en wanneer ben je het? Toen schreef ik al: als je m wilt zoenen, dan is dat ook n teken. Maarre..als ik verkering had gekregen met alle jongens die ik achter het fietsenhok op de middelbare school heb gezoend, dan had ik een nogal druk leven gehad :) Daarom wat tips over zoenen!

Leren zoenen

Dusss ik kom er nog even op terug. First of all: zoenen is leuk! En helemaal niet zo moeilijk. Kijk onderaan deze blog voor de technische details. Het kan ook zijn dat het je nogal vies lijkt (twee meiden die deze blog vooraf lazen vonden dat wel, ieuw!) en dat is prima. Dan is het nog een beetje te vroeg voor jou.

Beetje vroeg

Mijn eerste zoen kreeg ik toen ik dertien was. Van Denny. Denny was zeventien en kwam ik zomaar onderweg tegen. Ja, beetje een raar (en lang) verhaal maar ik was behoorlijk in love. Na een tijdje elkaar ontmoeten kwam die eerste zoen. Ik vond het best fijn. Toen het later uitging met Denny heb ik dus met meer jongens gezoend. Als ik nu terugkijk heb ik daar toen te makkelijk over gedaan.

Eerste zoen

Weet je, zoenen is lekker en leuk maar ook iets intiems. Het is logisch dat je er zin in hebt, dat komt ook doordat je in de puberteit zit en je lichaam er zin in krijgt. Intiem betekent dat je door te zoenen je kwetsbaar opstelt. Je geeft je een beetje bloot aan die jongen. En dat is niet niks. Daarom is het wel goed om na te denken wanneer en aan wie jij je eerste zoen geeft. Want die is superduperspeciaal! En ik had dus wel liever nog even gewacht.

Oke, nu de handleiding:

Hij begint met kussen en duwt zijn lippen op de jouwe. Dan kun je twee dingen doen. Terugdeinzen (als je hem niet wilt zoenen zeker een goed idee) en terugzoenen (als je jezelf er oud genoeg voor vindt en het met deze jongen wilt doen, oke). Of jij begint met kussen en duwt jouw lippen op de zijne. Goed zo. Blijf daar vooral even want dat past best goed op elkaar toch? Automatisch doe je je hoofd waarschijnlijk al een beetje opzij want anders botsen jullie neuzen. Het is best prima om zo een beetje op de mond te blijven zoenen. Af en toe haal je je lippen eraf, je lacht een beetje naar m, zegt iets liefs en kust m weer. Wil je tongzoenen? Dan doe je je mond een klein beetje open en voelt of hij dat ook wil. Dan ga je zijn tong ‘zoeken’. Gevonden? Doe dan net of je tong aan het dansen is. Je draait een soort rondjes om zijn tong.

Waar hou je ondertussen je handen? Op zijn rug of een hand op zijn arm is een goede plek!

Zoenen met een beugel?

Ja dat lijkt best een beetje lastig. Maar dat hoeft dus helemaal geen probleem te zijn! Als hij er ook eentje heeft, moet je een beetje uitkijken dat je geen ‘ijzerbotsing’ krijgt maar heb alleen jij er eentje, dan maakt t niks uit. Gewoon zachtjes proberen zoals hierboven staat.

ps. Je weet het vast wel, maar toch wil ik t nog even zeggen: Wil een jongen meer of verder dan jij wilt? Zeg dan duidelijk nee en loop weg. Doe niet iets omdat je dat ‘zielig’ voor hem vindt of omdat je bang bent dat hij je dan niet meer aardig vindt. JIJ bepaalt wat en hoever je wilt gaan.