Krieltjes met groenten

Mijn zus was jarig en ik wilde iets lekkers koken voor een grote groep. Ik kwam dit heerlijke recept tegen en wilde hem graag met jullie delen. Het is met heel veel verschillende groenten waardoor het super gezond is naar mijn idee. De chorizo en parmezaanse kaas geven er een heerlijke pittige smaak aan. Omdat het zo lekker was, was het al op voordat ik een foto van het resultaat kon maken.

Wat heb je nodig?

– 500 g krieltjes met schil
– 1  rode ui
– 250 g kastanjechampignons
– 1  rode paprika
– 3 stengels bleekselderij
– 200 g chorizo
– 100 ml kalfsfond
– olijfolie om in te bakken
– 1 klontje roomboter
– 100 gram bladpeterselie
– 100 g Parmezaanse kaas

Wat moet je doen?

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Halveer de krieltjes en kook ze in circa 8 minuten beetgaar. Giet het water uit de pan.

Stap 1: Snijd alle groentes. De ui in halve ringen, de champignons in vieren en snijd de paprika in blokjes. De bleekselderij snijd je in halve maantjes.

Stap 2: Verwijder het velletje van de chorizo. Snijd de chorizo in blokjes.

Stap 3: Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes, uien, champignons, paprika, bleekselderij en de chorizo in circa 12 minuten gaar.

Stap 4: Meng de kalfsfond erdoor heen en roer ongeveer 3 minuten door.

Stap 5: Snijd de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Deze kan je als garnering erbij zetten.

Eet smakelijk!

Deze blog werd geschreven door Annemein