Lezersblog – cupcakes versieren

Deze week laten Juliëtte en Elise zien hoe je cupcakes leuk kan versieren met een schaapje of een strikje. Ga lekker de keuken in en probeer het uit!

Even voorstellen

Heyy!! Wij zijn Juliëtte en Elise. We houden van bakken, DIY’s uitproberen en natuurlijk blogjes lezen op Huis van Belle. In dit blogje leggen we jullie uit hoe je 4 verschillende cupcakes kunt versieren!

Hopelijk vinden jullie het leuk (en lekker), veel plezier!

Eerst moet je natuurlijk cupcakes hebben ;) Hier vind je een basisrecept. Let erop dat je alle fondant/marsepein ‘vastlijmt’ met water! Je kunt ook zelf glazuur maken van water met poedersuiker. Je kunt natuurlijk altijd vragen stellen als je iets niet snapt!

strikje_lezersblog_2

Strikje

Stap 1: Rol het fondant uit, en snij er met een vormpje een rondje uit die precies op je cupcake past.

Stap 2: Snij van een andere kleur (of dezelfde, mag ook) vijf verschillende reepjes: van boven naar beneden 1, 2, 3, 4, 5.

Stap 3: Leg het reepje 1 over je cupcake, en ‘lijm’ hem vast met water. Leg reepje 4 erop in de vorm van een omgedraaide V (zie foto).

Stap 4: Leg reepje 2 en 3 erop en buig ze om als twee lusjes. Met wat water worden ze steviger, en blijven ze beter staan als ze opdrogen. Plak reepje 5 er overheen om de uiteindjes weg te werken. Klaar!

sheep_lezersblog_3

Schaapje

Stap 1: Gebruik groene fondant voor de ondergrond van je cupcake.

Stap 2: Maak een klein, hol bolletje en zet die in het midden van het ‘gras’.

Stap 3: Snij kleine spekjes of mini-marshmallow door de helft, en plak die met water op het bolletje. Laat een klein stukje over aan de voor- en achterkant.

Stap 4: Maak een hoofdje en een staart van marsepein en plak die op de lege plekjes. Klaar!

roosje_lezersblog_4

Roosje

Stap 1: Snij met een vormpje bloemblaadjes uit (zie foto).

Stap 2: Rol de bloemblaadjes in elkaar.

Stap 3: Doe er elke keer een nieuw blaadje omheen.

Stap 4:  Als het puntje onderaan de bloem te groot is, kan je het er afsnijden. Klaar!

flowers_lezersblog_5

Bloem en vlinder

Deze is niet heel moeilijk, kijk goed naar de foto’s en dan lukt het wel!

En dit is dan het eindresultaat! Een heleboel vrolijke cupcakes. Bijna zonde om op te eten, hè?

totaal_1

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je ook een lezersblog schrijven?

  • Kies één pakkend onderwerp! Maak bijvoorbeeld een nail art, vertel over jouw favo muziek, schrijf over iets heftigs wat je hebt meegemaakt of juist over iets heel grappig.
  • De blog mag ongeveer 400 woorden lang zijn.
  • Lever bij je blog één of meerdere foto’s in (minimaal 600 px). Ben je aan de slag gegaan met een DIY? Maak dan een paar overzichtsfoto’s en close-ups van stappen die lastig kunnen zijn. Let op: zonder foto kunnen we je blog niet plaatsen, net zo wanneer je foto’s in een Word document mee stuurt. Foto’s los in de mail!
  • Vergeet niet een foto en een korte intro over jezelf mee te sturen!
  • Stuur je blog naar redactie@www.huisvanbelle.nl. Wie weet staat jouw blog binnenkort online!