Knipoogje van God

Vaak hebben we in het leven helemaal niet in de gaten hoe dichtbij God eigenlijk is. Hij heeft gezegd je nooit te verlaten, en dat doet Hij ook niet. Waarom vinden we het dan zo moeilijk om Zijn hand te zien in ons leven?

Succesverhalen

Soms raken we afgeleid door grote wonderen en succes verhalen, terwijl God ook evenveel in de details zit. Hij laat je opeens iemand tegen komen met wie je kan praten net op het moment dat je het even niet meer ziet zitten.

Hij geeft je een bijbaan net nu jij het geld zo hard nodig hebt. Of misschien dat een vriendin opeens zegt: hier, je mag mijn sjaal hebben! Terwijl je net precies naar zo’n sjaal op zoek bent.

God zit in de kleinste details

God zit soms in de kleinste details. Ik weet niet wat het met ons mensen is dat we alsmaar op zoek zijn naar meer en groter. Ik denk dat het een belangrijke les is voor ons allemaal dat we tevreden moeten zijn met de kleine dingen, dat we de mooie details mogen opmerken! Zoals een mooie vlinder die langs komt fladderen. Nog een bewijs dat God in de kleinste details zit: Wist je dat een hommel wetenschappelijk gezien veel te zwaar is om te vliegen? Wetenschappelijk zouden zijn vleugels dit helemaal niet kunnen dragen, maar toch kan hij vliegen. Leuk detail toch?

God gebruikt jou in zijn plan

Denk ook niet dat God jou niet gebruikt in Zijn plan. Zoals God jou soms kleine zegeningen geeft, zo gebruikt Hij jou om anderen weer een knipoog te geven. Bijvoorbeeld dat jij diegene bent die je vriendin tegen komt terwijl ze net een schouder nodig heeft om op te huilen. Dat jij degene bent die glimlacht naar een oude meneer op straat, en dat God daardoorheen precies de gevoelige snaar weet te raken en deze man een gevoel geeft dat hij geliefd is.

God is zoveel meer in je leven aanwezig dan je denkt. God gebruikt je zoveel meer in Zijn plan dan je denkt. Misschien dat je kan bidden tot God dat Hij je ogen opent voor deze kleine dingen, zodat we de kleinste dingen belangrijk gaan vinden.

Knipoogjes kunnen zo leuk zijn, vooral als je ze gaat zien in je eigen leven, en gaat zien hoe vaak God jou gebruikt als een knipoogje voor iemand anders.

Herken jij knipoogjes van God? 

Deze blog werd geschreven door Joanne