Happy Sunday

Be still and know that I am God.
Psalm 26:20

Lente, zo heerlijk! Na een lange, donkere tijd ontwaakt de wereld langzaam uit haar winterslaap. Jonge dieren dartelen door de wei, bomen vol bloesem, vogelgezang op de weg naar school. De wereld kleurt geel, groen en roze en de zon maakt het af met een gouden glans. En de mensen? Wij genieten van het weer, zitten tot zonsondergang in de tuin en eten ijsjes alsof het een lieve lust is.

En daarna? Daarna lopen we gewoon verder alsof het allemaal maar de normaalste zaak van de wereld is. Alsof de bomen vanzelf bloesem krijgen en alsof lammetjes uit de lucht komen vallen.

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Voor niets komt de zon op.. Maar wat als God met het ontwaken van de schepping wil zeggen: “Hee, sta eens stil, en weet dat IK God ben! De God die dit alles heeft gemaakt. De bloemen, de bomen, de dieren. Maar bovenal, JOU! En deze schepping geef ik jou om van te genieten.” Iedere bloesem, zonnestraal, regendruppel, ieder jong dier.. Dat alles laat zien hoe groot God is en hoeveel Hij van ons mensen houdt. Als dat niet iets is om dankbaar voor te zijn?!

Hoe dankbaar ben jij voor de lente? En laat je God deze dankbaarheid ook zien?

Deze blog werd geschreven door Charlotte