Happy Sunday

En ik weet zeker dat de heerlijke dingen die God ons zal geven, alles goed maken wat we nu moeten lijden.
Romeinen 8: 18

Wees eens eerlijk, af en toe kaan het leven best zwaar zijn. Je leert je een ongeluk en krijgt toch een onvoldoende, levert een opdracht voor de derde keer in en nog steeds is hij niet goed, de agenda die je zo graag wilde is nét uitverkocht. En dit zijn nog kleine dingen! Wat dacht je van het overlijden van een dierbare, ziekte in je familie, vriendinnen kwijtraken, oorlog, armoede, hongersnood, natuurrampen. Ja, wij krijgen het als mensen vaak zwaar voor de kiezen. Hopeloze situaties lijken het soms en er lijkt geen einde aan te komen.

Licht aan het einde van de tunnel

Maar… Er is licht aan het einde van die donkere tunnel! In de Bijbel lezen we ontzettend veel over oorlog, rampen en andere nare dingen. Maar daar tegenover staan ook veel mooie beloften. Paulus schrijft in zijn brief aan de Romeinen dat hij, ondanks de vijanden die het volk in die tijd had, zeker weet dat God hen zoveel meer zal geven dan al het lijden dat zij nu kennen.  En dat geldt niet alleen voor de Romeinen toen. Nee, dit geldt ook voor jou en mij!

De heerlijke dingen waar Paulus in de brief aan de Romeinen over heeft, liggen ook voor jou en mij klaar. Het lijkt nog ver en alle obstakels die op de weg liggen lijken eindeloos. Maar vergeet niet dat God zoveel meer mooie dingen voor ons in petto heeft. Daar kan geen pijn en geen ellende tegenop!

Deze Happy Sunday werd geschreven door Charlotte