Happy Sunday!

Juli is de #notsoperfect maand bij Huis van Belle. Dit, omdat we allemaal wel iets hebben waar we ons gruwelijk aan ergeren bij onszelf. Zo heb ik vaak een hekel aan mijn rode wangen. Ze zitten me ontzettend in de weg en komen te pas en te onpas opzetten. Ik kan me nog goed herinneren dat ik meedeed met een theaterstuk op mijn middelbare school. We speelden een zelfgemaakte versie van Alice in Wonderland en omdat ik een van de witte konijnen was, kreeg ik witte schmink op mijn gezicht. De visagiste had al rekening gehouden met mijn rode wangen en had uit voorzorg een extra dikke laag schmink aangebracht. Helaas mocht dit niet baten en stond ik als nog met een plaatselijk knalrood hoofd op het podium.. #AWKWARD!   Ik kan je vertellen, ik ben niet de enige bij Huis van Belle die iets te klagen heeft over haar lichaam. Daar zullen jullie deze maand wel achter komen! Wij delen dit maar al te graag met jullie om te laten zien dat ook wij niet perfect zijn.

Zeer goed

Maar… Er is één heel belangrijk ding wat we met deze hashtag willen bereiken. We willen jullie laten zien dat je niet perfect hoeft te zijn! God heeft iedereen namelijk uniek geschapen. Dit kun je op ontelbaar veel plekken in de Bijbel terug lezen. Te beginnen met Genesis. Toen God de aarde schiep, bekeek Hij aan het einde van de dag Zijn schepping en zag dat het goed was. Iedere dag deed Hij dit. Zo ook op de zesde dag, de dag waarop Hij de mens schiep. Hier staat zelfs in de Bijbel: “En God zag al wat Hij gemaakt had en zag dat het zeer goed was.” Tot op de vijfde dag was alles goed. Maar nadat God op de zesde dag de mens schiep, zag Hij dat het zeer goed was. Hij zag dat jij en ik zeer goed zijn!

God heeft jou en mij gemaakt en bedoeld zoals we zijn. Een grammetje meer bij je buik, ongelijke borsten, rode wangen, littekens van acné, slechte hardlooprondjes, pijnlijke ogen van je lenzen, kromme vingers; Hij heeft het allemaal gezien en Hij houdt er van! Hij houdt van ieder stukje van ons. Want Hij heeft ons gemaakt en Hij zag dat het zeer goed was!

Deze Happy Sunday werd geschreven door Charlotte