Ask me anything – Romy

Hee meiden! Mijn naam is Romy en ik ben 18 jaar oud. Dit schooljaar ben ik begonnen aan mijn studie Journalistiek aan de CHE. Ik moet eerlijk bekennen dat het in het begin even wennen was. Ik begon aan een nieuwe studie én ging wonen in een onbekende stad. Gelukkig zijn mijn huisgenoten super aardig en maken ze mij wegwijs in het voor mij nog onbekende studentenleven.

Over mij

Ik ben opgegroeid in Hoorn, een stadje vlakbij Amsterdam. Op de middelbare school was ik in mijn leerjaar, samen met mijn beste vriendin, één van de weinige leerlingen die christelijk was.  Gelukkig hadden we elkaar. Ik zou niet weten met wie ik anders Elly en Rikkert liedjes had moeten zingen en over de kerk had moeten praten. Jammer genoeg had zij een ander vakkenpakket, waardoor we elkaar op school alleen tijdens de pauzes zagen. Af en toe werd er in de les gevraagd wie er christelijk was. Ik stak dan vaak als één van de weinige mijn vinger op. Mijn andere klasgenoten reageerden dan heel verbaasd, ik paste namelijk niet in het plaatje dat zij hadden van een christen. Het was voor mij dan ook nieuw toen een meisje op de Open Dag van de CHE vroeg of ze buiten de boot zou vallen op de CHE, omdat ze geen christen was.

Mijn keuze voor Journalistiek

Ik heb altijd al bij de televisie willen werken. In eerste instantie wilde ik gaan acteren, maar de toneelscholen van Nederland vond ik erg zweverig. Hoewel ik acteren super leuk vind, ben ik toch op zoek gegaan naar een andere manier om bij de televisie te kunnen werken. Al snel kwam ik terecht bij de studie Journalistiek, maar toen was ik er nog niet. Want de volgende vraag was: waar ga ik journalistiek studeren?  Op dat moment was ik nog niet weg van Ede zelf. Het was veel te ver weg en het was niet de studentenstad waarnaar ik zocht.  Maar na een bezoekje aan de Open Dag van de CHE was ik verkocht. Inmiddels ben ik al een maand bezig en heb ik het er erg naar mijn zin. Samen met mijn klas ben ik bezig om een krant in elkaar te zetten. We komen iedere week samen voor redactievergaderingen. Om te zien hoe het er bij een echte redactie aan toe gaat, mocht ik samen met een aantal andere eerstejaars bij de NOS langs.

Afgelopen week ben ik ook begonnen met mijn eigen blog, waar ik elke week een stukje post. Ik heb zeker geen spijt van mijn keuze voor de opleiding journalistiek en ik raad de studie ook zeker aan. Pas wel op! Aankomend studenten journalistiek moeten zich vóór 15 januari inschrijven.


Wil je nog meer weten over mij of over het CHE? Hou je dan vooral niet in, you can ask me anything.  Ook kun je een bezoekje brengen aan mijn blog
of langskomen op een van de open dagen van het CHE.  Aanstaande zaterdag vindt er bijvoorbeeld al weer een Open Dag plaats van 10.00 tot 17.00 uur.