Appel-meringuetaart

Appel en meringue, ik was echt benieuwd naar deze combinatie. Meestal kom je meringue tegen in combinatie met citroen, wat ook heel lekker is trouwens! Deze taart is net even anders dan een normale appeltaart en toch super simpel om te maken. Zelf sta ik vaak in de keuken met vriendin Esther koekjes en taarten te maken. Deze taart maakte ik samen met mijn vriend en ik ben wel benieuwd met wie jullie altijd bakken. Bak jij met jezelf, met je moeder, met je zus, je broertje of met je vriendin? Welk gerecht maken jullie het vaakste samen? Vertel het in een reactie!

boodschappenlijstje

Werkwijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.

Stap 2: Splits 4 van de 5 eieren (hier zie je hoe dat moet!)

Stap 3: Klop het hele ei, 4 eidooiers en 150 gram suiker tot een dikke lichtgekleurde massa. Meng de bloem, het bakpoeder en de kaneel. Roer dit mengsel door de eidooier-massa.

Stap 4: Smelt de boter en mix de boter door het beslag. Doe het beslag in de springvorm en strijk het beslag glad.

Stap 5: Schil de appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg de appelpartjes op de bodem. Bak de taart ongeveer 20 minuten midden in de oven.

Appel_meringue_taart_recept

Stap 6: Klop de eiwitten met het zout en 100 gram suiker tot er een dikke, stijve massa ontstaat. De eiwitmassa is goed stijf geklopt als je pieken maakt en ze omhoog blijven staan. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel het eiwitschuim erover. Zet de taart terug in de oven voor 15 minuten en laat de taart afkoelen op een taartrooster.

Appel_meringue_taart_recept

Stap 7: Tijd om te taart aan te snijden! Veel eetplezier ladies! ;)

Appel_meringue_taart_recept