DIY: Schrijven met bleek

Op internet staan veel leuke DIY’s over teksten op shirts. Meestal wordt dit gedaan met textielverf of transferpapier, maar wat nou als je die spullen niet in huis hebt? Dus ik heb een DIY voor jullie waarvoor jullie gewoon even in het schoonmaakkastje van je moeder kunt kijken, schrijven met bleek!

bleek1

Aan de slag

Stap 1: Bedenk voor welke tekst je wilt gaan. Ik ben gegaan voor de tekst : ‘are you kitten me right meow?’. Maar je kan natuurlijk voor elke tekst gaan die je wilt :D

Stap 2: Schrijf op een A4-tje de tekst die je op je shirt wilt. Probeer verschillende lettertypes en vormen totdat je het hebt zoals je het hebben wilt

Stap 3: Pak je shirt en doe er een kartonnetje om zodat het makkelijk schrijft.

Stap 4: Schrijf met krijt de tekst die je eerder uit hebt getekend op het shirt. Je kan als gelijk met bleek aan de slag gaan, maar als het dan fout gaat heb je je shirt verpest en kun je niet meer terug.

bleek2

Stap 5: Nu komt het ‘spannende’ gedeelte, het bleken. Trek oude kleren aan, want je wilt je nieuwe broek natuurlijk niet verpesten. Dip je kwast in het glas met bleek en volg het krijt. Als je dit zorgvuldig doet, komt alles goed en staat er binnen no time een tekst op je shirt.

bleek3

Stap 6: Sommige plekjes zijn iets minder fel dan de anderen. Dit is omdat er toen iets minder bleek op het kwastje zat. Als je de letters iets egaler wilt kun je dus nog een keer over de donkere plekjes gaan.

bleek4

En dan ben je klaar! Leuk en cheap!

Wat voor tekst zou jij op je shirt willen maken?

Deze blog werd geschreven door Annemarijn