Gezonde banaankoekjes

Koekjes met banaan en zonder suiker! Dat trok mij aan toen ik deze koekjes ooit vond op Pinterest. Sindsdien wilde ik ze maken.  Ze bleven door mijn hoofd spoken en laatst kwam het ervan dat ik ze maakte. Helaas vielen ze mij eerst wat tegen door de droge smaak. Een paar dagen later smaakten deze koekjes plotseling een stuk lekkerder en bedacht ik iets om het recept ook lekkerder te maken. Nu zijn deze koekjes een heerlijke lekkernij met heel wat vitamines en mineralen door de ingrediënten. Ben je benieuwd naar deze gezonde maar vooral ook snelle en makkelijke koekjes? Ga dan snel aan de slag!

boodschappenlijstje-keuken

Werkwijze:

Stap 1: Pureer de banaan in een staafmixer of in een blender en verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2: Voeg bij de gepureerde banaan de havermout en de lijnzaad.

Stap 3: Ook de honing mag bij het beslag. De honing zorgt ervoor dat het koekje wat zoeter is. De honing kun je er eventueel uitlaten, maar ik vond dat het er wel een stuk lekkerder op werd.

Stap 4: Maak met een lepel, kleine rondjes op een bakplaat en maak deze rondjes goed plat en dun. Dit zorgt ervoor dat ze lekker knapperig zijn.

Stap 5: Bak de koekjes 20 tot 25 minuten in de oven totdat ze een bruin randje hebben.

PicMonkey Collage

Stap 6: Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan!

Wat vind jij lekkere koekjes?

Deze blog werd geschreven door Elise