Hartige taart met spinazie en feta

Ik ben een die-hard fan van taarten. Zoet of hartig, mij maakt het niet uit, Zodra ik het woord taart hoor ben ik wakker. Ondanks dat had ik nog nooit zelf een hartige taart gemaakt en vond ik tijd dat ik dat eens deed. Dus hierbij een heerlijke hartige taart met spinazie en feta.

hartigetaart1

Wat moet je doen?

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Haal de hartigetaartdeeg/bladerdeeg uit de diepvries en laat deze ontdooien. Rooster de pijnboompitten even in de pan.
Stap 3: Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze in een pan. Voeg hierbij de spinazie en laat het even pruttelen.
Stap 4: Snijd of verbrokkel de feta in kleine stukjes
Stap 5: Kluts de eieren met de creme fraiche en peper en zout naar smaak in een kom.
Stap 6: Roer dit mengsel door de spinazie en voeg de geroosterde pijnboompitten en de feta kaas toe. Goed roeren en op het vuur laten staan tot het gestold is.
Stap 7: Vet de springvorm in en bekleed die met het hartigetaartdeeg/bladerdeeg.

hartigetaart2

Stap 8: De inhoud van de pan in de springvorm gieten. Als laatste de geraspte kaas erover strooien en de randjes van het deeg omvouwen.
Stap 9: Na ongeveer 3 kwartier haal je de taart eruit en kan je ervan smullen.

hartigetaart3

Eet smakelijk!

Deze blog werd geschreven door Annemein