Heerlijke aardbeien kwarktaart

Als vroeger aan mij werd gevraagd of ik kwarktaart wilde hebben, zei ik meteen nee. Kwarktaart was absoluut geen favoriet van mij. Ik vond de smaak ervan nep en kunstmatig en vond het echt niet lekker. Mijn moeder maakte de aardbeienkwartkaart toen nog uit een pakje. Rozegekleurd en kunstmatig van smaak? Nee dankjewel! Toen ze dit recept vond, was ze overstag en sindsdien maakt ze hem altijd zo. En lekker dat ie is!

Het leukste is als je er ook nog een paar aardbeitjes op kan doen als garnering, maar helaas is het op het moment dat ik dit schrijf niet bepaald de tijd van de aardbeien. Super jammer, want ik ben dol op aardbeien. Ik vind de aardbeienkwarktaart van mijn moeder nu heerlijk en ben er aan begonnen om hem zelf te maken. Ja, dit was de eerste keer haha. Hij ging helemaal goed gelukkig en daarom wil ik dit recept delen met jullie. Dit kun je ook maken als je nog niet zoveel ervaring hebt in de keuken. Super leuk om met je vriendinnen te maken.

boodschappenlijstje-x2-keuken-kwarktkaart

Werkwijze

Stap 1: Smelt de boter en verkruimel de koekjes en meng de boter erdoor.

recept kwarktaart

Stap 2: Verdeel het over de bodem van de springvorm en druk het goed aan. Laat het in de koelkast hard worden.

15_Elise_Heerlijkeaaardbeienkwarktaart_3

Stap 3: Laat de gelatine 5 minuten in het water weken en klop de slagroom met suiker stijf.

Stap 4: Meng de kwark en de slagroom door elkaar.

Stap 5: Breng in een pannetje de citroensap met het water aan de koop en haal het van het vuur. Los de gelatine al roerend op in de hete citroensap en laat het iets afkoelen.

Stap 6: Roer de gelatine door het kwarkmengsel en giet het beslag op de koekjesbodem. Laat de taart in de koelkast stijf worden.

foto_Elise_Heerlijkeaaardbeienkwarktaart_4

Stap 7: Als je de taart nog extra mooi wil maken kun je aardbeien in plakjes of in hun geheel erop leggen of biscuitjes verkruimelen en die kruimels erover strooien.

Ben jij gek op kwarktaart?

Deze blog werd geschreven door Elise