Kattentongen maken met Elise

Lekker snuffelen in oude kookboeken, bedenken welke recepten je het komende jaar absoluut wil maken. De kerstdagen zijn net voorbij. De dagen waarop je vaak met je hele familie bij elkaar bent, het is dan juist super gezellig om samen wat lekkers te maken. In oude kookboeken kom je zo een recept tegen waarvan je nog nooit hebt gehoord. Of een recept dat je eigenlijk allang was vergeten… Ik was een tijdje terug ook op zoek naar een recept in een oud kookboekje. Van plan om eigenlijk iets anders te maken toen mijn oog op dit recept viel: Kattentongen, hè wat is dat nou?! Blijken het van die heerlijke koekjes te zijn, toen ik ze bekeek op de foto die erbij stond. Ze waren absoluut het proberen waard. Ik vond het een leuke bezigheid voor een kerstmiddag en heerlijk om op te eten! Deze blog verschijnt in januari en dan heb jij inmiddels vast wel weer een gaatje waar deze lekkere koekjes in passen!

kattentong

Werkwijze:          

  • Stap 1: Verwarm de oven voor en mix de boter met de eieren en de poedersuiker en zorg dat er geen klontjes meer zijn.
  • Stap 2: Splits de eieren en voeg ze toe aan het beslag.
  • Stap 3: Voeg de bloem, vanillesuiker en het zout toe en zorg dat alle klontjes weg zijn. Zorg ervoor dat het beslag niet té luchtig is, anders krijg je gaten in je koekjes en dat is niet de bedoeling. ;)

kat

  • Stap 4: Maak met een lepel ovale rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat de rondjes wat langgerekter zijn.
  • Stap 5: Doe de koekjes in de oven op 200 graden voor 15 minuten. Als ze goudbruin zijn, in het midden lichter dan aan de buitenkant, dan zijn ze gaar.
  • Stap 6: Vergeet niet een leuk servet onder de koekjes te leggen als je ze ronddeelt aan je hele gezin, vriendinnengroep of kring!

 52_elise_kattentongen_7

Wat voor lekkers heb jij gemaakt met kerst en was het goed gelukt?

Deze blog werd geschreven door Elise