Marrokaanse tajine met kip

Laatst ben ik met een paar vrienden op vakantie geweest naar Marokko. In het land van heerlijke specerijen hebben we ook een kookklas gedaan. In deze klas hebben we geleerd hoe we een typisch Marrokaans gerecht moeten maken. En het lijkt me leuk om dit met jullie te delen zodat jullie ook kunnen genieten van een stukje Marokko thuis. Trouwens, over twee weken heb ik een leuke winactie, dus houd de site in de gaten!

kiptajine1

 Stap 1: Leg de kip in de tajine, als je dat niet hebt kan je het ook in een grote braadpan doen met deksel.

Stap 2: Gooi alle kruiden eroverheen.

kiptajine2

Stap 3: Wrijf nu alle kruiden in de kip. Hussel de kipstukken zodat alles verspreid. Je handen kunnen geel worden van alle kruiden, gebruik plastic handschoentjes als je dit liever niet wil.

Stap 4: Laat de kip 5 minuten staan zodat de kruiden kunnen intrekken.

Stap 5: Als de 5 minuten voorbij zijn, gooi je een kopje water in de tajine/pan en zet hem op het vuur. Zet het voor op een normale vlam. Op een inductieplaat of iets dergelijks kan het ook.

Stap 6: Laat het sudderen voor 25 minuten en kijk of de kip gaar is. Is de kip helemaal wit vanbinnen? Dan is die gaar.

kiptajine3

Stap 7: Serveer de kip met lekkere aardappeltjes of sla.

kiptajine4

Heb jij wel eens met een tajine gekookt?

Deze blog werd geschreven door Annemein