Omelet met ui en champignon

Hoi allemaal! Onlangs was ik vroeg uit van school en dat hield in dat ik thuis at. En mijzelf kennende heb ik dan zin om eens lekker iets te maken en/of te bakken. Zo gezegd, zo gedaan. Een omelet, daar had ik echt heel veel zin in. Dus ik ging zoeken in de koelkast en kastjes en ja, ik had alles in huis om iets lekkers te maken…

Wat had ik nodig?

Olie (om in te bakken)
3 eieren
Peper en zout
Bieslook
2/3 champignons
1 ui

Aan de slag met je omelet

Stap 1: Snijd de ui en de champignons in dunne plakjes.

Stap 2: Zet ondertussen een pan met wat olie op een vuurtje.

Stap 3: Doe alle schijfjes bij elkaar in de pan. Laat ze niet te lang liggen voordat je het ei er bij doet.

Stap 4: Na het ei erbij te hebben gedaan, doe je er voldoende peper en zout op.

Stap 5: Ten slotte strooi je er een handje bieslook over heen.

Wacht tot de omelet gaar is en ‘schep’ het op een bordje.

Genieten! Dat is wat ik in ieder geval deed. Je kunt er nog van alles bij doen als je dat wilt, bijvoorbeeld paprika of tomaat. Ik zou zeggen, maak het naar je eigen recept! Het is super simpel, maar toch erg lekker om te maken (en misschien je ouders mee te verrassen ;)).

Heb je het anders aangepakt, door er bijvoorbeeld wat anders bij te doen? Laat het weten in een reactie. Ik ben benieuwd!

Deze blog werd geschreven door Esmee