Pasta Carbonara

De maanden juni, juli en augustus zijn dit keer wat anders dan andere maanden. De food-bloggers zijn namelijk op wereldreis! In juli zijn de bloggers in Europa, ga met ze mee op culinaire ontdekkingsreis.  

Inmiddels ben ik aangekomen in Italië. Het land van de heerlijke pasta’ s en pizza’ s. Een van mijn favorieten is Pasta Carbonara. Dit is een heerlijke zachte roomsaus met spek.

pasta1 

Wat moet je doen?

Stap 1: Breng een pan water aan de kok en voeg de spaghetti toe met een klein beetje zout, roer de pasta geregeld. De meeste pasta is na 10-12 minuten beetgaar. Check voor de zekerheid even het pakje.

Stap 2: Terwijl de pasta aan het koken is verhit je wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de sjalot en de knoflook toe en fruit deze in 2-3 minuten glazig.

Stap 3: Voeg de pancetta of het ontbijtspek toe en laat 2-3 minuten meebakken tot het spek krokant en lichtgekleurd is.

Stap 4: Breek het ei in een kom en voeg de room, alle fijn gesneden peterselie en twee derde van de parmezaanse kaas toe. Klop het mengsel en voeg naar smaak wat zout en peper toe.

pasta2

Stap 5: Giet hierna de spaghetti af en laat deze uitlekken.

Stap 6: Schep de spaghetti daarna terug in de hete pan.

Stap 7: Voeg het eimengsel en het spekmengsel toe en roer deze snel en goed door. De warmte van de spaghetti zal ervoor zorgen dat het ei stolt, zodat je geen rauw ei eet.

Stap 8:Bestrooi voor het serveren met de resterende Parmezaanse kaas.

pasta3

En geniet ervan!

Eet jij vaak pasta? Wat is jouw lievelingen saus?

Deze blog werd geschreven door Annemein