Wentelteefjes

Hey allemaal! Vandaag ga ik wentelteefjes maken… een heerlijk recept wat altijd een van mijn favorieten zal blijven! Zoals mijn blogs bijna altijd zijn; simpel… en heerlijk! Je kunt het ’s ochtends als ontbijt eten, maar ook ’s middags als lunch of als tussendoortje!

Alles wat je nodig hebt (voor ong. 2 wentelteefjes) is…

boodschappenlijstje-keuken

Let’s go!

Stap 1: Als eerst snijd je de korstjes van de boterhammen af. Deze leg je even apart.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Stap 2: Je breekt het ei kapot in het diepe bord en doet er ongeveer dezelfde hoeveelheid melk bij. Half ei, half melk. Hierbij doe je kaneel naar smaak en dit roer je goed.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Stap 3: Als de boter/olie inmiddels wat aan het pruttelen is in de pan, pak je de boterham (of tenminste, wat er nog van over is :) en deze dompel je onder in de ei/melk/kaneel mix. Dit doe je nog een keer aan de andere kant. Nu pak je voorzichtig de boterham er uit en til je hem in het pannetje. Het kan een beetje morsen, dus doe het dichtbij de pan.

Stap 4: Laat het wentelteefje even bruin bakken en keer hem dan om. Als de andere kant ook bruin is, spatel je het wentelteefje uit de pan op je bord met wat (poeder)suiker er op.

Su-per lekker! Wat vinden jullie van wentelteefjes?

Deze blog werd geschreven door Esmee