Zelf bolognesesaus maken
Als een echte Italiaan heb ik laatst mijn eigen bolognesesaus gemaakt. Normaal vind ik deze saus smaakloos en niet heel spannend. Maar omdat je deze zelf maakt kan je er zoveel meer smaak bijvoegen. Dus het is een echt succes recept, o ja, met een beetje hulp van Jamie Oliver.
Wat heb je nodig?
200 gram magere spekjes
2 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
Olijfolie
2 theelepels gedroogde oregano
500 gram gehakt
Blik tomatenblokjes a 400 gram
Bosje verse basilicum
Aan de slag voor je eigen bolognesesaus
Stap 1: Hak de uien en knoflook klein.
Stap 2: Zet een grote pan op een matig vuur tot hoog vuur. Doe er twee scheuten olijfolie in. Bak de stukjes spek en de oregano en roerbak tot de spekjes goudbruin is.
Stap 3: Doe dan de uien knoflook in de pan en laat ongeveer 7 minuten meebakken, roer af en toe om.
Stap 4: Gooi het gehakt en de tomaten uit blik in de pan. Vul het blik van de tomaten met water en giet dat in de pan. Roer er zout en peper door.
Stap 5: Pluk de basilicumblaadjes doe ze in de pan en roer het mengsel. Laat het mengsel aan de kook komen. Zet het vuur lag en laat de saus met de deksel op de pan een uur zachtjes pruttelen, terwijl je af en toe roert.
Stap 6: Proef nog even voordat je het opdient en voeg als het nodig is wat zout en peper toe.
Tip: Als je teveel hebt gemaakt of op kamers woont kan je het heel makkelijk invriezen. Lekker om het later nog even op te warmen.
Deze blog werd geschreven door Annemein