5 tips om je te beschermen tegen de lentezon

Nu het voorjaar toch echt langzaam lijkt te beginnen, zoeken we met z’n allen massaal de zon op. Lekker naar buiten, een terrasje pakken of een stuk fietsen. Maar wist je dat ook de nog niet zo felle lentezon erg schadelijk kan zijn voor je huid? Wij vertellen je graag de 5 beste manieren voor de ultieme zonbescherming.

Bescherm je huid tegen de zon

Na een lange, koude winter zijn veel mensen blij als eindelijk de eerste zonnestralen weer te zien zijn. Maar juist die nog niet zo felle voorjaarszon is erg verraderlijk. Je huid heeft al een tijdje weinig tot geen zon gezien en doordat de zon nog niet zo fel brand, vergeten veel mensen de noodzaak om te smeren. Teveel zon kan echter leiden tot huidkanker en bovendien het huidverouderingsproces versnellen. Omdat we beiden niet willen, vertellen we je graag de tips om je huid – ook nu in het voorjaar – goed te beschermen tegen die schadelijke UV-stralen.

Tip 1: Gebruik altijd een SPF

De meest belangrijke manier om je huid te beschermen is door het gebruik van een zonnebrandcrème met SPF. Ook als je maar even naar buiten gaat, is het goed om te smeren. Kies het liefst voor een zonbescherming met minimaal een SPF 30 of 50. Daarnaast is het belangrijk dat je zonbescherming je zowel beschermt tegen UVA als UVB stralingen.

Tip: veel dagcrèmes bevatten tegenwoordig al een SPF. Handig, want zo is je gezicht altijd goed beschermd tegen de zon. Ga je echt in de zon liggen (bijvoorbeeld op vakantie) realiseer je dan wel dat een dagcrème met SPF onvoldoende bescherming bied voor de gehele dag. Kies daarom liever voor een zonnebrandcrème met SPF 50 speciaal voor het gezicht.

Tip 2: Smeer minimaal 30 minuten van tevoren

Veel mensen beginnen pas met smeren als ze hun huid voelen branden in de zon. Eigenlijk ben je dan al te laat. Je huid heeft zeker een half uur nodig voordat je zonbescherming goed is opgenomen. Weet je dat het een zonnige dag wordt en je naar buiten gaat? Smeer je dan meteen in na het douchen/bij het opstaan.

Tip 3: Vermijd de zon tussen 12:00 en 15:00 uur

’s Middags tussen 12:00 en 15:00 is de zon op z’n felst. De kans op verbranden is dan het grootst. Wees zuinig op je huid en probeer de zon op deze tijdstippen het liefst te vermijden. Zoek de schaduw op of spendeer deze uurtjes binnen.

Tip 4: Wees lekker gul en repeat!

Een zonnebrandcrème werkt het beste als je ‘m lekker gul opsmeert. Veel mensen smeren de crème te dun op de huid of vergeten plekken. Wees dus lekker gul met smeren en vergeet ook de oren en knieholtes niet. Daarnaast is het belangrijk om je huid na 2 à 3 uur opnieuw in te smeren. Zo blijf je optimaal beschermd.

Tip: de huid van je lippen is erg dun. Zorg dus voor een goede lippenbalsem met SPF zodat je lippen niet verbranden.

Tip 5: Drink voldoende water

Veel water drinken is vooral met warm weer erg belangrijk. Door water te drinken, vul je de vochtbalans in je lichaam weer aan. Dit voorkomt uitdroging van de huid en zorgt ervoor dat je minder snel een zonnesteek oploopt. Ook fruit is een absolute aanrader als het kwik boven de 25graden stijgt.

Wij hopen dat je met deze tips je huid optimaal kunt beschermen tegen de zon! Zorg jij al voor de juiste zonbescherming?

Dit artikel werd in samenwerking geschreven met Drogistplein.nl

De Huis van Belle agenda is uit! Deze agenda heeft meer ruimte om in te schrijven, er is ruimte voor je geodriehoek én we hebben elke week een leuke challege voor je bedacht die je helpt om van jezelf te houden of leuke dingen voor anderen te doen! Die wil je natuurlijk hebben en bestellen doe je hier!

PS: Als je nu clublid wordt, dan krijg je de agenda bij een abo!