Joelle bakt: cupcakes met sinaasappel-roomijsjes smaak

Officieel is het zomer, dus tijd voor lekkere ijsjes! De toef van deze cupcakes smaakt naar van die sinaasappel-roomijsjes. Ik ontdekte per toeval dat het naar ijsjes smaakt, toevallig één van mijn favorieten (naast het perenijsje :) ).

 

Het is een beetje vals spelen, maar ik vind deze botercrème het allerlekkerste om te maken met de mix van het merk Funcakes! Ik ga nog op zoek naar een andere versie zonder mix, die zal ik in de comments zetten als ik er tevreden over ben. (lees: net zo lekker smaakt!)

1. Meng de sinaasappelsap en botercrèmemix totdat het een lobbig (puddingachtig) mengsel is. Zet het een uur weg.

2. Mix de roomboter (op kamertemperatuur) op de hoogste stand tot ‘ie wit en romig is. Voeg dan het sinaasappelmengsel erbij en klop nog even 5-10 minuten door.

3. En nu komt de truc waardoor ‘ie anders gaat smaken… Zet dit een nachtje in de vriezer!

4. De volgende dag laat je de botercrème ontdooien in de koelkast.

5. Haal een uur voordat je de cupcakes gaat versieren de ontdooide botercrème uit de koelkast. Als de crème zacht is klopt je het weer 10 minuten op zodat ‘ie weer luchtig wordt. Zorg echt dat de crème op kamertemperatuur is, anders heb je kans dat ‘ie gaat schiften.

6. Doe je sinaasappelcrème in een spuitzak en spuit een mooie toef op je cupcakes. Versier met bloemetjes of spikkels.

Voor deze cupcakes heb ik vanillesmaak gemaakt, maar sinaasappel met chocoladecupcakes is ook echt een heerlijke combi. Ik had ze meegenomen naar de EO Jongerendag en alle bloggers waren superenthousiast! :) Eet smakelijk!